Uteliv i Köpenhamn

Köpenhamns uteliv

Det finns ett stort utbud av trevliga och trendiga caféer, traditionella värdshus, mikrobryggerier, barer och nattklubbar i Köpenhamn. Men vart ska du ta vägen?

På helgerna sprudlar innerstaden av liv långt in på småtimmarna, men även i andra delar av staden finns ett levande café- och nattliv. Goda exempel är bland annat området kring Sankt Hans Torv i Nørrebro, längs Istedgade och vid Enghave Plads i Vesterbro samt på flera platser i Frederiksberg. Nedan hittar du Wonderful Copenhagens tips på härliga ställen att besöka i Köpenhamns nattliv.

Barer

Köpenhamnsborna älskar sina barer. Här finns något för alla smaker, allt från trendiga vinbarer till gammaldags ”vattenhål”.

Pubar

På Köpenhamns traditionella pubar serveras inga fina drinkar – här ligger fokus på god, kall pilsner. Ölen serveras ofta till tonerna från en gammal jukebox.

Bryggerier och ölbarer

I Köpenhamn finns ett stort utbud av mikrobryggerier och ölbarer, där du kan provsmaka lokalt framställda ölsorter. För det mesta kan du även få en bit mat till ölen.

Cocktailbarer

Vilken är din favoritdrink? Kanske Köpenhamns egen specialare The Copenhagen? Oavsett vilken du gillar kan du få den tillblandad i den danska huvudstaden.
Cocktailbarer

Vinbarer

Vinbarer med ett brett utbud av viner från mer eller mindre kända vingårdar och vinländer har under de senaste åren etablerat sig på flera ställen i staden. Ta med någon du tycker om för lite mys över ett glas vin, eller två.

Sportbarer

Alkohol och idrott är allmänt sett en dålig kombination, om du inte håller till på någon av Köpenhamns sportbarer vill säga. Här kan du svalka strupen med kall öl samtidigt som idrottstjärnorna tävlar på storbildsskärmen.

Nattklubbar

Köpenhamn erbjuder allt från vanliga nattklubbar och diskotek till glamorösa barer och undergroundklubbar. Och det finns ingen anledning att gå hem tidigt, eftersom de flesta ställen håller öppet långt in på natten.

Tillbaka till temasidan om Köpenhamn

Kolla in VisitCopenhagens rekommendationer för en lyckad utekväll i Köpenhamn

Det senaste om Köpenhamns nattliv på aok.dk

Share this page

Underbara Köpenhamn

Upptäck Danmarks dejliga huvudstad. Här hittar du tips och inspiration inför Köpenhamnsresan!

Redaktionen tipsar - kultur i Köpenhamn

Njut av kultur i Köpenhamn i höst och vinter. Här har vi samlat några av redaktionens kulturfavoriter i Köpenhamn just nu.

Nyår i Köpenhamn

Fira in det nya året i Köpenhamn!

Prisvärda restauranger

Bra mat till bra priser! Här har vi listat de restauranger i Köpenhamn som tillldelats utmärkelsen Bib Gourmand.

Restauranger och mat

Smørrebrød, dansk husmanskost eller kanske gastronomi i toppklass? Kom och smaka på Danmark!

Christianborg Slott, Köpenhamn Danmark

Det "okända" Köpenhamn

Spännande upplevelser i huvudstaden - bortom kända attraktioner som Tivoli, Strøget och Den lille Havfrue.

Shopping, Köpenhamn

Shoppa ekologiskt i Köpenhamn

Lägg ekologiska kläder i julklapparna!