Shopping, Köpenhamn

Shopping i Köpenhamn

Köpenhamn är fullt av shopping i världsklass. Beroende på vad du är ute efter ska du uppsöka olika delar av staden. Den här guiden leder dig att rätt i vimlet och tar dig dessutom till några av stadens mest intressanta platser.

Bredgade

Bredgade, som ligger i närheten av det kungliga slottet - Amalienborg, är hem för stadens finaste antikvitets-, konst och möbelaffärer. Här kan du hitta designklassiker från Georg Jensen, Arne Jacobsen, Finn Juhl och många fler.

Kongens Nytorv

På och omkring Kongens Nytorv hittar du det senaste inom danskt mode och flera interiörbutiker. Bland annat ligger Bang & Olufsens flaggskeppsbutik här.

Læderstræde

Ett charmigt och lugnare alternativ till Strøget är Læderstræde, där du hittar unika smycken, klädes- och interiörbutiker samt mysiga caféer.

Jægersborggade

Köpenhamns kanske coolaste gata just nu, Jægersborggade, ligger vid kanten av Assistens Kirkegård där bland annat H.C Andersen ligger begravd. Här hittar du mysiga caféer, bra restauranger, second hand-butiker och andra mindre specialbutiker. 

Latinerkvarteret

I Latinerkvarteret, som omfattar området på och omkring Larsbjørnstræde, finns en stor koncentration av avantgardebutiker och affärer med såväl världskända klädmärken som mindre kända uppstickare på modescenen.

Kronprinsensgade

På Kronprinsensgade hittar du några av Danmarks största nykomlingar i modevärlden, exempelvis Marlene Birger.

Strøget

Längs Köpenhamns längsta och äldsta gågata, Strøget, återfinns nästan alla kända danska och internationella varumärken. Här ligger bland annat Royal Copenhagens flaggskeppsbutik, där du kan hitta porslinet med det klassiska "blå blomster-mönstret". Det är också här du kan shoppa på Köpenhamns två stora, kända varuhus – ILLUM och Magasin du Nord.

Fiolstræde

På den trevliga gågatan Fiolstræde, som löper längs med ena sidan av Köpenhamns Universitet, ligger ett antal stora antikvariat. I flera av dessa kan du i lugn och ro undersöka utbudet av böcker över en kopp kaffe från det egna caféet.

Østerbro

I denna stadsdel, på Østerbrogade och på flera av de intilliggande sidogatorna, hittar du såväl små exklusiva butiker som danska designmärket Normanns 1700 kvadratmeter stora flaggskeppsbutik. Här hittar du produkter och inspiration från både etablerade designers och up-coming designers. Men kom ihåg att Normanns ska betraktas som mer än en butik - det är en plats för inspiration. 

Frederiksberg

Om du är ute efter porslin ska du bege dig till Frederiksberg. Här finns bland annat Royal Copenhagens fabriks-outlet. Butiken håller till i de gamla fabriksbyggnaderna som är från slutet av 1800-talet.

Vesterbro

Vesterbro hade tidigare ett ganska skamfilat rykte, men har på senare tid blommat ut till Köpenhamns mest trendiga stadsdel. På Istedgade och på ett antal av dess sidogator återfinns många små butiker med unik karaktär. Passa på att göra många roliga och exklusiva inköp.

Nørrebro

Om du är intresserad av antikviteter bör du besöka Ravnsborggade och om du gillar roliga butiker med ett utbud av smått och gott – kläder, smycken och keramik – är ett besök på Elmegade att rekommendera. Var? Stadsdelen Nørrebro.

Flygplatsen

Hann du inte göra dina inköp i sta’n? Misströsta inte! Köpenhamns flygplats, Kastrup, har ett stort utbud av både danska och internationella varumärken.

Läs mer om Köpenhamn

Läs om designshopping i Köpenhamn

Läs om nattliv i Köpenhamn

Share this page

Underbara Köpenhamn

Upptäck Danmarks dejliga huvudstad. Här hittar du tips och inspiration inför Köpenhamnsresan!

Loppisar i Köpenhamn

Loppisar i Köpenhamn

Fynda på loppis i Köpenhamn!

köpenhamn

Ta dig runt i Köpenhamn

Buss, tåg, cykel - välj själv!

Designmuseum

Dansk design

Från Wegners och Jacobsens klassiker till samtidens danska design - Danmark har mycket att erbjuda!

Dansk arkitektur - arkitekturpärlor - ARoS

Danska arkitekturpärlor

Här hittar du vår guide till Danmarks största arkitekturpärlor.

Shopping i Danmark

Dansk design, mode, vintage eller kanske något annat? Ta en shoppingweekend till Köpenhamn och hitta dina favoriter.