Designshopping i Köpenhamn

Köpenhamn är hemstad för världskända danska designmärken och perfekt om du vill shoppa unika designprodukter, skandinaviskt och internationellt mode eller presenten med det "lilla extra".

Unna dig lite shopping i Köpenhamn 

Shopping i Köpenhamn är verkligen en upplevelse i sig. Stadskärnan (Indre By) är mysigt sammanknuten av små, trånga gator och inhyser såväl butiker med unika designprodukter som eleganta varuhus med välkända varumärken.

Då Köpenhamns kommersiella hjärta är koncentrerat till de äldre delarna av centrum samt till de livliga stadsdelarna VesterbroØsterbro, Nørrebro och Frederiksberg behöver du inte traska långa sträckor i din jakt på intressanta affärer. 

Strøget 

Många shoppingresor till Köpenhamn startar på Strøget - en av världens längsta gågator. Strøget pulserar genom Köpenhamns centrum, från Rådhuspladsen hela vägen fram till Kongens Nytorv

Gågatan är fylld med några av stadens mest historiska byggnader och attraktioner likaväl som möjligheter till bra shopping.

Vid Strøgets ände mot Rådhuspladsen hittar du modemärken som är inriktade mot en yngre målgrupp.

Om du går lite längre breder det härliga Amagertorv, med sin fontän, ut sig. Detta är ett perfekt stopp för en semesterbild och lite snabb vätskepåfyllning innan shoppingen fortsätter i något av de välkända varumärkenas flaggskeppsbutiker och varuhuset ILLUM.

Exklusiva modemärken tenderar att samla sina butiker omkring Strøgets ände mot Kongens Nytorv.

Bästa käket i stan: Torvehallerne

Israels Plads, i närheten av Nørreport Station, ligger den nyöppnande matmarknaden Torvehallerne. Inomhusmarknaden består av två glasbyggnader, där det är fullt fart alla dagar utom måndagar. Då är nämligen matmarknaden stängd.

Hit kan du gå om du vill ta något snabbt att äta, såsom tapas, smørrebrød och smörgåsar. Om du däremot är törstig finns försäljningsstånd med ett stort urval av teer, kaffe och smoothies. Här finns också ett härligt utbud för den som söker starkare drycker att skölja ner maten med. 

På sommaren rekommenderar vi att du intar din måltid utomhus och njuter av den kontinentala atmosfären som omger matmarknadens uteservering. Torvehallerne är även det perfekta stället att svänga förbi om du vill köpa färsk fisk eller kött till middagen. 

 

Share this page