Köpenhamn

Köpenhamn har flera gånger utsetts till världens bästa stad att leva och bo i. Bland annat tack vare den spännande arkitekturen, de många gourmetrestaurangerna och grönområdena, de rena hamnbassängerna som folk kan bada i och den unika cykelkulturen.

Köpenhamn är en ungdomlig – men samtidigt gammal och historisk – stad med ett utbud som uppfyller alla förväntningar du kan ha på en storstad. Läs vidare för att se vilka upplevelser staden har att erbjuda, här finns något för alla tycken och smaker.

På cykel i Köpenhamn

Gör som köpenhamnarna - hoppa upp på cykeln! Köpenhamn är vida kända för sina många och breda cykelbanor, och den cykeltokiga befolkningen. För besökare är en cykeltur ett mycket bra sätt att upptäcka staden. Varför inte testa de nya stadscyklarna?

Köpenhamn  har vid två tillfällen utsetts till världens bästa cykelstad. Kom får du se varför!

Sommaraktiviteter i Köpenhamn

Kom till Köpenhamn i sommar! Varför inte kombinera ditt köpenhamnsbesök med en tur till något av stadens alla hamnbad eller kanske ett festivalbesök? 

Det är inte mycket som slår ett härlig dopp under en varm sommardag. Här hittar du Köpenhamns bästa stränder och hamnbad.

Sommar är lika med festival. Här hittar du festivaler i Köpenhamn i sommar.

Matupplevelser och nattliv

Matkulturen blomstrar i Köpenhamn! Här kan du hitta en restaurang som passar dig. Missa inte heller Köpenhamns livfulla nattliv. Här hittar du tipsen!

Nattklubbar, barer, bryggerier med mera. Upplev Köpenhamns sprudlande nattliv!

Köpenhamns bästa

Här kan du läsa mer om Köpenhamns populäraste attraktioner och upplevelser men också om stadens gömda pärlor.

Spännande upplevelser i huvudstaden - bortom kända attraktioner som Tivoli, Strøget och Den lille Havfrue.

Njut utomhus

Att njuta utomhus i Köpenhamn är enkelt. Det finns mängder av vackra parker, mysiga utomhuscafeer och intressanta promenadstråk i Köpenhamn.

Karta över Köpenhamn

Buss, tåg, cykel - välj själv!

Besök fristaden Christiania, en livfull och alternativ stadsdel i södra Köpenhamn.

Share this page