Köpenhamn i barnhöjd

En storstadssemester i Köpenhamn med barn bjuder på massor med roliga aktiviteter för hela familjen. Danmarks huvudstad har en mängd spännande attraktioner nära till natur och strand.

Köpenhamn för barn

Köpenhamn är en mysig stad att vara barn i. Där finns massor av aktiviter för hela familjen.
Om det är första gången ni besöker Köpenhamn är en tur med sightseeingbuss en god idé för att få en känsla för staden – och extra roligt blir det om ni sitter högst upp i en dubbeldäckare. Sightseeingbåtarna genom stadens kanaler och ut i hamninloppet är också ett bra sätt för båda barn och vuxna att se sig staden på ett lite annorlunda sätt.

Tivoli och Bakken

Tivoli får alla barns ögon att glittra när de kommer in i den äventyrliga parken mitt i Köpenhamn. Det är inte bara under sommarhalvåret att bergochdalbanan får det att kittlas i magen, utan också under Halloween och  julhelgen, där Tivoli antingen är täckt av upplysta pumpor eller ljus och julstjärnor.
På en utflykt längs kusten, norr om Köpenhamn, hittar ni ännu flera åkattraktioner för barn och vuxne i världens äldsta nöjespark Bakken. Passa då även på att gå en promenad i Dyrehaven, där en tur i häst och vagn med största sannolikhet blir en succé. På hösten kan ni ha tur och uppleva hur draman utspelar sig i djurens värld, när Dyrehavens kronhjortar slåss om sitt revir och om honornas gunst.

Tivoli

Köpenhamn från ovan 

Det kungliga livgardet har vaktskifte på Amalienborg varje dag klockan 12, och att se soldaterna med deras store björnskinnsmössor är en upplevelse för alla med barnsinne. De mer äventyrslystna bör ta sig till Rosenborg Slott för att gå på skattjakt. Här glittrar kronjuvelerna ikapp med prinsessdrömmarna. En tur upp i Rundetårn tar hårt på benen. I gengäld är utsikten över Köpenhamns takåsar fantastisk och vägen ner går i ett nafs.

En snirklig vandring upp i Vor Frelsers kyrkans skruvade kyrktorn på Christianshavn är också en spännande upplevelse. Efter ni har sett hela Köpenhamn från ovan är mysiga Nyhavn en bra plats för en paus med en stor glass eller en läsk. Härifrån kan ni också hoppa på sightseeingbåtarna som tar er runt genom huvudstadens kanaler. 

Museer för klåfingriga

I Köpenhamn är museerna inte bara för vuxna. Många museer och utställningar har mängder av aktiviteter för barnen, så alla kan ha kul tillsammans på museer i Köpenhamn. Till höger hittar ni mer om Köpenhamns museer för barn. 

København

Djurens värld

Är ni nyfikna på livet under vattnet? Då kan ni lära mycket mer om vad som finns under ytan på norra Europa största akvarium Den Blå Planet. Här kan ni både uppleva Afrikas sjöar, korallrev, den stora oceanen med hammarhajar, utan att bli blöta.
Om ni också vill se hur djuren över vattnet lever, skal ni besöka Köpenhamns Zoo.

En paus i det gröna

Köpenhamns parker är sköna och gröna oaser mitt i storstaden – och passande för en picknick. Många parker har fina lekplatser. I Kongens Have på sommaren, kan de minsta barnen förtrollas av marionetteater och i Frederiksberg Have är en avslappnande båttur på kanalerna att rekommendera. I Fælledparken kan ni dofta och känna er igenom sinnenas trädgård eller utmana den tuffa skateparken på en bräda. Ett annat fint picknickställe är Köpenhamns gamla vallgravskullar i Christianshavn, där det passar bra att kombinera lunch med en tur genom den alternativa stadsdelen Christiania. Köpenhamnsfamiljerna använder själva alla dessa parker som en egen trädgård, så här finns massor med liv och glädje på varma dagar.

Kongens have, København

Ett uppfriskande dopp

Har ni behov att ett uppfriskande dopp finns det plaskdammar i flera av stadens parker, bland annat i Skydebanen på Vesterbro och i Nørrebroparken. Om ni föredrar mer "riktiga" bad kan ni besöka hamnbaden på Islands Brygge eller vid den stora shoppinggallerian Fisketorvet. Men självklart finns också möjlighet att hoppa i det riktiga havet – endast fem kilometer från Köpenhamns Rådhusplats hittar du Amager Strandpark 

Läs mer om Köpenhamn

Share this page

Underbara Köpenhamn

Upptäck Danmarks dejliga huvudstad. Här hittar du tips och inspiration inför Köpenhamnsresan!

Tiger på Zoo

Barnens favoriter i Köpenhamn

Köpenhamn är fullt av aktiviteter och attraktioner för hela familjen. Här kan du hitta inspiration till en familjedag i den danska huvudstaden!

köpenhamn, danmark

Ät barnvänligt i Köpenhamn

Köpenhamn är fullt av mysiga restauranger som välkomnar hela familjen med öppna armar. Här hittar du några av de bästa!

köpenhamn

Ta dig runt i Köpenhamn

Buss, tåg, cykel - välj själv!

Christianshavn

Köpenhamns gömda pärlor

Spännande upplevelser i huvudstaden - bortom kända attraktioner som Tivoli, Strøget och Den lille Havfrue.

Cykla i Köpenhamn

Köpenhamn på två hjul

Köpenhamn  har vid två tillfällen utsetts till världens bästa cykelstad. Kom får du se varför!

Den Blå Planet, Köpenhamn

Den Blå Planet

Upptäck den nya fasta utställningen som öppnade i somras!