Storstadsevenemang du inte får missa 2017

I Danmarks största städer finns det nästan alltid något intressant i kalendern, oavsett årstid. I den här guiden har vi valt ut 20 storstadsevenemang som är väl värda ett besök 2017, allt ifrån utställningar och teateruppsättningar till sportevenemang och festivaler.  

Kulturnatt, Højbro Plads, Köpenhamn

Kulturnätter i Danmark

På många håll i Danmark hålls så kallade kulturnätter, där du under en dag/kväll får möjlighet att uppleva en mängd olika kulturella aktiviteter och evenemang i staden. Ofta går det att köpa ett kulturpass som ger tillgång till samtliga aktiviteter. 

Världsarv i Danmark

Danmark har sju sevärdheter som återfinns på UNESCO's världsarvslista, den prestigefylda listan som samlar världens mest enastående natur- och kulturmiljöer. De senaste två danska tillskotten är Christiansfeld och Parforcejaktlandskapen på Nordjylland. Här hittar du sevärdheterna som sätter guldkant på din nästa danmarksresa!

Jazz i Danmark

Jazzfestivaler i Danmark

2016 FESTIVAL Plats
5 - 28 Feb Vinterjazz  Forsk. byer i Danmark
28 Apr

Frederiksborg Slot

Det var Kung Christian IV som byggde Frederiksborg Slot i början av 1600-talet och idag är slottet det största renässansslottet i hela Skandinavien. Förutom arkitektur och hantverk i bästa renässanstil finns här också Det Nationalhistoriske Museum. Museet har huserat i Frederiksborg Slot sedan 1878 och här illustreras över 500 år av dansk historia genom porträtt, målningar, möbler och skulpturer. 

Musikfestivaler i Danmark

Danmark är ett riktigt festivalland - här finns musikfestivaler för alla smaker. Från de veckolånga med 10.000-tals besökare och internationella artister, till de mindre, de udda, de klassiska och de pulserande gatufesterna. Oavsett vilken du väljer så kan du räkna med en skön och avslappnad stämning och mängder av danskt hygge.

Romantiska Köpenhamn

Kärlekssagans hemstad

12 charmiga danska småstäder

Det finns många, charmiga småstäder i Danmark som var och en har sin egen charm och karaktär. Här hittar du 12 av de mest populära småstäderna som var och en är väl värda ett besök. Att de är så populära kan bero på en välbevarad, historisk stadskärna, stadens speciella stil, en unik placering, stämningen eller något helt annat som gör att staden sticker ut bland andra.

De populäraste akvarierna i Danmark

Det finns många möjligheter för den som vill lära sig mer om fisk- och djurlivet i Danmark. Besök ett akvarium och studera havets djur. Här finns ofta möjligheter att röra och testa olika saker, så det passar utmärkt att ta med hela familjen. I den här guiden hittar du Danmarks mest besökta akvarier under 2013.

Historiska Köpenhamn

Köpenhamn har en rik historia. Den danska huvudstaden grundades officiellt år 1167 av Biskop Absalon men forskning tyder på att platsen var bebodd redan i slutet av vikingatiden. Köpenhamn var en livfull och strategiskt viktig handelsstad under medeltiden då den kontrollerade stora delar av den lukrativa handelstrafiken till och från Östersjön.

Odense

Sagolika Odense

I hjärtat av Danmark

Aarhus - upptäck Danmarks lyckligaste stad

Med perfekt läge...

Aarhus är en dynamisk stad, belägen på den jylländska halvön. Avstånden är små i Aarhus, en kvarts cykeltur från stadskärnan hittar du såväl stränder och hamnar som skogar. Dessutom finns gott om fina fjordlandskap att utforska i närheten.

Livvakterna

Mer mörkt danskt drama

Den som dräper

Rättigheterna till Den som dräper har redan sålts till drygt 25 länder och en amerikansk version är under inspelning.

Bron

Bron

En ny internationell succé

Borgen

Borgen

En ny bild av dansk politik

Dramaserien Borgen följer den kvinnliga statsministern Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen, bilden ovan) och hennes fiktiva maktkamp inom dansk politik. I Borgen ser du också Mikael Birkkjær, även känd från Brottet

Brottet

Brottet

I Brottets fotspår