Sidor

Välkommen till nordens främsta gourmetnation

Danmark slår rekord och ökar på antalet åtråvärda Michelinstjärnor från 26 till hela 29 stycken, fördelade på 25 restauranger. Köpenhamn behåller sin position som gourmethuvudstad både i Danmark och Norden och Aarhus har nu 4 restauranger med varsin stjärna.

Nordic Cookery

I TV-programmet Nordic Cookery, producerat av BBC, åker den svenska stjärnkocken Tareq Taylor till Danmark. I programserien utforskar Tareq Taylor den lokala danska matkulturen i åtta olika regioner.

Limfjordslandet

Det är inte utan skäl som Limfjorden kallas för Norra Europas skafferi. Kvaliteten och urvalet håller mycket hög klass.

Restauranger Danmark

Du har kanske hört talas om Rasmus Koefoed, världens bästa kock 2011, Claus Meyer eller René Redzepi som styr köket på världens bästa restaurang, noma i Köpenhamn. Men vet du var de huserar och därmed var du har möjlighet att pröva på deras matlagning?

Mat från Falsled Kro

Restaurangguiden "White Guide Denmark" finns tillgänglig både online och i tryckt versio

Famo
Saxogade 3
1662 København V
Tel.: 33 23 22 50
Michelinstjärnor, Danmark

Geranium (3*) 
Per Henrik Lings Allé 4, 8. 
2100 København Ø 
Tel.: 69 96 00 20

Matfestivaler i Danmark

Upplev mat-, öl- och vinfestivaler i Danmark! I listan nedanför kan du hitta en mängd olika tillställningar inom mat och dryck.

Upplev Danmark när det är som allra mysigast - på julen! När temperaturen faller värmer julstämningen upp och Danmark fylls av julmarknader, konserter, julklappshandel och danska traditioner, både inne och ute.

Ribe Bryghus

Öllandet Danmark

Inget annat land i världen kan uppbringa ett motsvarande utbud av kvalitetsöl sett till areal och invånarantal. De danska bryggerierna ligger utspridda i det relativt långa landet, men samtidigt så pass tätt att det sällan är mer än 30 kilometer mellan dem.

Odense

I hjärtat av Danmark

Smørrebrødsrestauranger

Hur mycket mat är det möjligt att lägga på en skiva rågbröd? Besök någon av Köpenhamns smørrebrødsrestauranger för att finna svaret. Smørrebrøden finns i flera hundra olika varianter och dekorationer. De består av allt från vegetariska alternativ till fisk och kött.

Igår kväll blev, den numera världsberömda danska restaurangen, Noma utnämnd till världens bästa restaurang för tredje året i rad.

Musslor

På västkusten fångas dagligen tonvis av färsk fisk. I Limfjorden handlar det främst om blåmusslor och ostron, medan man i Vadehavet främst fiskar räkor.

Även lammen och nötkreaturen som betar på våtmarkerna är hett eftertraktade.

Igår kväll blev den danska restaurangen Noma utnämnd till världens bästa restaurang för andra året i rad.

Sydjylland

Saftiga köttbitar

De får och nötkreatur som betar på våtmarkerna får en delikat smak tack vare den salthaltiga havsluften.

Gastronomi på Fyn

Frukt

Fyn är en grön och frodig ö med många fruktodlingar. På dessa produceras inte bara fin frukt utan även god saft. Allt som oftast kan du köpa produkterna direkt hos producenten eller i en av de många vägbodarna, som är så karaktäristiska för ön.

Sidor