Gastronomy - Editorial

Sidor

Showing 19 from 19 marked with "Gastronomy"
Famo
Saxogade 3
1662 København V
Tel.: 33 23 22 50
Geranium, Danmark

Restaurant Noma (2*)
Strandgade 93
DK-1401 København K
Tel.: 32 96 32 97

Matfestivaler i Danmark

Upplev mat-, öl- och vinfestivaler i Danmark! I listan nedanför kan du hitta en mängd olika tillställningar inom mat och dryck.

Ribe Bryghus

Öllandet Danmark

Inget annat land i världen kan uppbringa ett motsvarande utbud av kvalitetsöl sett till areal och invånarantal. De danska bryggerierna ligger utspridda i det relativt långa landet, men samtidigt så pass tätt att det sällan är mer än 30 kilometer mellan dem.

Odense

I hjärtat av Danmark

Med perfekt läge...

Musslor

På västkusten fångas dagligen tonvis av färsk fisk. I Limfjorden handlar det främst om blåmusslor och ostron, medan man i Vadehavet främst fiskar räkor.

Även lammen och nötkreaturen som betar på våtmarkerna är hett eftertraktade.

Sydjylland

Saftiga köttbitar

De får och nötkreatur som betar på våtmarkerna får en delikat smak tack vare den salthaltiga havsluften.

Gastronomi på Fyn

Frukt

Fyn är en grön och frodig ö med många fruktodlingar. På dessa produceras inte bara fin frukt utan även god saft. Allt som oftast kan du köpa produkterna direkt hos producenten eller i en av de många vägbodarna, som är så karaktäristiska för ön.

Frukt från Västsjälland

Det finns många gårdsbutiker med ett stort urval av lokalproducerade råvaror på Västsjälland.

Mer storskalig produktion står Lammefjorden för, särskilt i fråga om sparris, morötter och potatis.

Kulinariska specialiteter från Sydsjälland

Den bördiga jorden och det milda klimatet gör regionen till ett naturligt skafferi med många läckra råvaror. Överallt längs vägarna stöter du på vägbodar och gårdsbutiker med lokalproducerade varor till försäljning.

Wienerbröd

I Danmark, liksom i Sverige, kallas de här frasiga och lite kladdiga läckerheterna för wienerbröd. Namnet kommer från att bakverken började tillverkas i Danmark år 1840 av kockar från den österrikiska huvudstaden Wien.

Smørrebrød

Rågad delikatess 

Även om det världsberömda smørrebrødet har fört en undanskymd tillvaro de senaste åren kan du fortfarande avnjuta traditionella smørrebrød på flera lunchställen i Köpenhamn och i de större regionstäderna.
 
Regionala maträtter, Danmark

En kort tillbakablick

Förr i tiden tillagade danskarna mestadels sin mat utifrån de råvaror som fanns nära till hands. Längs kusterna erbjöds främst fiskrätter, medan bönderna i inlandet hade grönsaker, kål och griskött på matbordet. 

Pølsevogn

En smak av dansk kultur

noma, Köpenhamn

Världens bästa restaurang - för fjärde gången på fem år 

Långsamt och närproducerat är kärnan

Sidor

Showing 19 from 19 marked with "Gastronomy"