East Jutland - Editorial

Sidor

Showing 14 from 14 marked with "East Jutland"
Attraktioner i Danmark

De korta avstånden i Danmark gör att du hinner upptäcka väldigt mycket på bara tre dagar.

Även om de danska "storstäderna" inte är så folkrika med internationella mått så är de rika på upplevelser och möjligheter. Danmarks fyra största städer har sin egen charm och karaktär med många sevärdheter, bra shopping och restauranger för alla smaker.

Med perfekt läge...

Aarhus är en dynamisk stad, belägen på den jylländska halvön. Avstånden är små i Aarhus, en kvarts cykeltur från stadskärnan hittar du såväl stränder och hamnar som skogar. Dessutom finns gott om fina fjordlandskap att utforska i närheten.

Læsø salt
  1. Upplev fantastiska Nationalparken Mols Bjerge
  2. Spendera en härlig weekend i Aarhus, Danmarks näst största stad
Nationalparken Mols Bjerge

Tre nationalparker

I Danmark finns tre nationalparker: Thy, Mols Bjerge och Vadehavet. I den sistnämnda nationalparken kan du uppleva ett av Danmarks vackraste och mest särpräglade landskap.

Det kostar motsvarande 660 svenska kronor. Gröna Lunds Guldkort kostar 1 399 kronor, Lisebergs Guldpass 1 395 och Skara Sommarlands säsongskort i högsäsong 899 kronor.

Parken har fått fem stjärnor av föreningen Danske Turistattraktioner och är Danmarks sjätte största turistattraktion. Besökssifrorna ökar för varje år och är nu uppe i 575 000 per år.

Mols Bjerge National Park

Landskap och djurliv

Anholt

Anholt

Mitt i Kattegatt, en bit nordost om Djursland, ligger Anholt. Det är en av Danmarks mest isolerade öar. En majoritet av öns yta är öken, då den till största delen består av stora sanddynslandskap och oändliga stränder.

Mols Bjerge National Park

Mols Bjerge

På Djursland ligger nationalparken Mols Bjerge med ljungbeklädda kullar och enar.

Fjords East Jutland

Fina sandstränder

Sidor

Showing 14 from 14 marked with "East Jutland"