Copenhagen - Editorial

Sidor

Showing 20 from 44 marked with "Copenhagen"

Sidor

Photo: Shutterstock

Nu är det enklare än någonsin att njuta av julen i Köpenhamn - staden har nämligen fått en egen julfestival, Copenhagen Christmas. Festivalen pågår mellan den 14 novemb

Gillar du den mysiga marknadsstämningen, och vill du hitta något speciellt att ta med hem från Köpenhamn? Följ vår guide till loppisar i Köpenhamn med omnejd.

Fira in det nya året med buller och bång i Köpenhamn! Många av stadens hotell och restauranger erbjuder nyårsarrangemang med välkomstdrink, nyårsmeny i restaurangen, champagne vid tolvslaget och musik och dans in på småtimmarna.

Sevärdheter nära Köpenhamn

I den här guiden har vi samlat Danmarks populäraste sevärdheter som ligger inom en timme från Köpenhamn.

Köpenhamn, resebyråer

 Lär känna Köpenhamn – en härlig storstadsdestination året om

Eurovision Song Contest 2014, Köpenhamn

Eurovision Song Contest, som hamnade i Danmark efter Emmelie de Forest´s härliga seger i Malmö förra året, blir inte bara en fantastisk tv-show.

Kärlekssagans hemstad

Även om de danska "storstäderna" inte är så folkrika med internationella mått så är de rika på upplevelser och möjligheter. Danmarks fyra största städer har sin egen charm och karaktär med många sevärdheter, bra shopping och restauranger för alla smaker.

Famo
Saxogade 3
1662 København V
Tel.: 33 23 22 50

Köpenhamn har en rik historia. Den danska huvudstaden grundades officiellt år 1167 av Biskop Absalon men forskning tyder på att platsen var bebodd redan i slutet av vikingatiden.

Bron

En ny internationell succé

Borgen

En ny bild av dansk politik

Brottet, Färöarna-tröja

Helena Christensens favorit

noma, Köpenhamn

Den danska maten har hyllats i Europa och världen de senaste åren. Bland annat har den danska restaurangen Noma utsetts till världens bästa restaurang tre år i rad. 2013 tilldelades hela 13 danska restauranger en eller fler stjärnor i Michelinguiden. Här kan du läsa mer om dessa.

Smørrebrødsrestauranger

Hur mycket mat är det möjligt att lägga på en skiva rågbröd? Besök någon av Köpenhamns smørrebrødsrestauranger för att finna svaret. Smørrebrøden finns i flera hundra olika varianter och dekorationer. De består av allt från vegetariska alternativ till fisk och kött.

Roskilde

Ungefär en halvtimmes bilresa västerut från Köpenhamn ligger domkyrkostaden Roskilde. Domkyrkan är viloplats för en lång rad danska kungligheter.

Uteliv i Köpenhamn

På helgerna sprudlar innerstaden av liv långt in på småtimmarna, men även i andra delar av staden finns ett levande café- och nattliv.

Tivoli, Köpenhamn

Vilka attraktioner är mest populära i Danmarks huvudstad? Nedan hittar du Köpenhamns mest besökta attraktioner under 2015.

Sidor

Showing 20 from 44 marked with "Copenhagen"

Sidor