Ta dig runt billigt i Danmark

Cykelsemester, Danmark
Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa runt i Danmark. Om du vandrar eller cyklar kan du faktiskt göra det helt gratis, men det finns också andra möjligheter.

Ta dig runt gratis
Om du vandrar eller cyklar kan du helt slippa kostnader för transport. Förhållandena för både vandrare och cyklister är generellt mycket bra i Danmark där det aldrig är långt till närmaste shopping eller övernattning. Du har ett finmaskigt nät av markerade vandrings- och cykelleder så det är enkelt och säkert att ta sig runt. Om du ska korsa Stora Bält måste du dock köpa en buss- eller tågbiljett eftersom du varken får gå eller cykla över bron, detsamma gäller Øresundsbron.

Samåkning
På hemsidan www.gomore.dk kan du erbjuda en plats i bilen mot ett bidrag till bensinen, men du kan också söka efter lift från en plats till en annan för att komma fram på ett billigt sätt.

Stadscyklar
Gratis "bycykel" är för närvarande ett erbjudande som finns i Frederikshavn, Viborg och Aarhus. Bycykeln i Köpenhamn kommer tillbaka under hösten 2013 men kommer inte längre att vara gratis. 

Åk billigt med tåget
Det finns mycket pengar att spara när man reser med tåget i Danmark, speciellt om man ska korsa Stora Bält. Då kan man nämligen resa på en så kallad "Orange biljett" som gäller utvalda avgånger. Det finns många andra rabattmöjligheter, bland annat seniorrabatter med upp till 50% rabatt, samt ungdomsbiljetter. Barn under 12 år reser gratis i sällskap med en vuxen.

Läs mer om DSB's "Orange billetter" 

Läs mer om billig semester i Danmark

Share this page

Relaterade länkar

www.gomore.dk (samåkning)

www.dsb.dk (billiga biljetter)