Ta dig runt billigt i Danmark

Cykelsemester, Danmark
Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa runt i Danmark. Om ni vandrar eller cyklar kan ni faktiskt göra det helt gratis, men det finns också billiga bussar, tåg och samåkning.

Ta dig runt gratis

Om ni vandrar eller cyklar kan ni ta er runt gratis. Förhållandena för både vandrare och cyklister är generellt mycket bra i Danmark det är aldrig långt till närmaste shopping eller övernattning. Danmark har ett finmaskigt nät av markerade vandrings- och cykelleder och det är enkelt och säkert att ta sig runt. Om ni ska korsa Stora Bält måste ni dock köpa en buss- eller tågbiljett eftersom det inte är tillåtet att varken får gå eller cykla över bron, detsamma gäller Øresundsbron. Läs mer om att cykla i Köpenhamn och i Danmark.

Samåkning

På hemsidan www.gomore.dk kan ni erbjuda en plats i bilen mot ett bidrag till bensinen, men ni kan också söka efter lift från en plats till en annan för att komma fram på ett billigt sätt.

Stadscyklar

Gratis "bycykel" är för närvarande ett erbjudande som finns i Frederikshavn, Viborg och Aarhus. I Köpenhamn och Odense kan ni hyra stadscyklar.

Bussar

Där finns flera bussbolag, där ni kan åka billigt genom hela Danmark. Både Rød Billet och Abildskou Linie 888 är billiga sätt att ta sig runt i Danmark på. 

Tåg

Det finns mycket pengar att spara när ni reser med tåg i Danmark om ni köper biljett i god tid. "Orange biljetter" går att köpa två månader innan resan, och kostar från 149 DKK mellan Aarhus och Köpenham. Där finns också seniorrabetter med upp til 50% rabat. Barn under 12 år reser gratis i sällskap med en vuxen.

Planera resan

Rejseplanen kan ni planera resan med bus eller tåg runt i hela Danmark. 

Läs mer om billig semester i Danmark

Share this page

Relaterade länkar

www.gomore.dk (samåkning)

www.dsb.dk (tåg)

www.rødbillet.dk (bus)

www.abildskou.dk (bus)

www.rejseplanen.dk (planera resan)