tåg, danmark

Ta dig runt billigt i Danmark

Det behöver inte kosta en förmögenhet att resa runt i Danmark. Om ni vandrar eller cyklar kan ni faktiskt göra det helt gratis, men det finns också billiga bussar, tåg och samåkning.

Ta dig runt gratis

Om ni vandrar eller cyklar kan ni ta er runt gratis. Förhållandena för både vandrare och cyklister är generellt mycket bra i Danmark det är aldrig långt till närmaste shopping eller övernattning. Danmark har ett finmaskigt nät av markerade vandrings- och cykelleder och det är enkelt och säkert att ta sig runt. Om ni ska korsa Stora Bält måste ni dock köpa en buss- eller tågbiljett eftersom det inte är tillåtet att varken gå eller cykla över bron, detsamma gäller Øresundsbron. Läs mer om att cykla i Köpenhamn och i Danmark.

Samåkning

På hemsidan www.gomore.dk kan ni erbjuda en plats i bilen mot ett bidrag till bensinen, men ni kan också söka efter lift från en plats till en annan för att komma fram på ett billigt sätt.

Stadscyklar

Gratis "bycykel" erbjuds för närvarande i Frederikshavn, Viborg och Aarhus. I Odense och Randers är första halvtimmen gratis och därefter kostar det 10 DKK per påbörjad timme. I Köpenhamn betalar du 25 DKK per timme.

Tåg

Det finns mycket pengar att spara när ni reser med tåg i Danmark om ni köper biljett i god tid. "Orange biljetter" är särskilt billiga och finns på utvalda avgångar. Det finns också seniorrabatter med upp till 50% rabatt. Barn under 12 år reser gratis i sällskap med en vuxen.

Bussar

Buss kan vara ett bra och billigt alternativ till tåget, inte minst på lite längre sträckor. De flesta bussbolag erbjuder ett antal rabatterade resor på utvalda sträckor. 
Här kan du läsa mer om buss i Danmark.

Planera resan

Rejseplanen kan ni planera resan med buss eller tåg runt i hela Danmark. 

Läs mer om billig semester i Danmark

Share this page

Relaterade länkar

www.gomore.dk (samåkning)

www.dsb.dk (tåg)

www.rødbillet.dk (bus)

www.abildskou.dk (bus)

www.rejseplanen.dk (planera resan)