Tivoli i Köpenhamn

Tivoli i Köpenhamn är inte bara Köpenhamns populäraste attraktion, utan hela Danmarks. Den gamla nöjesparken Tivoli, som ligger i hjärtat av Köpenhamn, lockar besökare från hela världen. Både barn och vuxna vill uppleva den speciella stämningen, en romantisk middag på en av de många restaurangerna eller en konsert på en av parkens många scener.

Tivoli - mitt i Köpenhamn

Tivoli är världens näst äldsta nöjespark och ett av Köpenhamns mest berömda varumärken. Här finns attraktioner för barn i alla åldrar, mysiga, gröna oaser, många bra restauranger och konserter inom många genrer – och en fantastisk stämning. Dessutom ligger Tivoli i hjärtat av storstaden Köpenhamn, något som är helt unikt för en nöjespark av den kalibern. Tivolis många attraktioner är anpassade för barn i alla åldrar: Demonen, Gyllene tornet och Vertigo utmanar de stora medan "Den flygande Kofferten", "Den lille flyver" och veteranbilarna är favoriter hos de minsta.  Den gamla nöjesparken grundades 1843 och är en traditionsrik plats. Det är inte bara tjo och tjim, det är också lugn och en avslappnad stämning. Här finns gröna områden, sjöar, fontäner, tusentals av blommor och glödlampor (neonljus är bannlyst på Tivoli!) som både sommar och vinter ger parken dess speciella stämning.

Höst och jul på Tivoli

Tivolis huvudsäsong är från april till september men du kan också besöka Köpenhamns Tivoli under andra tider på året. Under höstloven (v. 42 i Danmark och v. 44 i Sverige) förvandlas den gamla parken till en värld av pumpor, häxor, spökerier och bus och i mitten av november till den 4 januari 2015 är portarna öppna för jul- och nyårsfestligheter. Alla attraktioner är öppna både på höstlovet och under jul- och nyår. Under dessa veckor kan du uppleva specialuppträdanden, fyrverkerier och provsmaka säsongsbetonade specialiteter. Julmarknaden är en av Skandinaviens bästa och båda högtiderna är perfekta upplevelser för hela familjen.

25 saker du inte visste om Jul på Tivoli

Fyrverkerier på Tivoli i Köpenhamn

En gammal tradition på Tivoli är fyrverkerier som du kan se på speciella festdagar, när Tivoli öppnar och stänger sommarsäsongen, på Tivolis födelsedag den 15 augusti, nyårsafton och vid andra speciella tillfällen. Under sommaren kan du dessutom se fyrverkerier på Tivoli varje lördag och mellan jul och nyår är det fyrverkeri-festival på Tivoli varje dag.

Konsert på Tivoli

Nästan oavsett vilken musik du gillar kan du höra den på Tivoli. Varje dag under sommaren är det livekonserter på Tivolis scener. Njut av konserter med Tivolis promenadorkester, jazz från Harmonipaviljongen och pop från nya scenen som är byggd mitt i parkens gamla fontän, klassiska toner i Tivolis Konsertsal eller danska och internationella toppartister på "Fredagsrock på Plænen" varje fredag kväll.

Här kan du läsa mer om Köpenhamn

Här kan du läsa mer om de populäraste nöjesparkerna i Danmark

Share this page

Tivoli, Köpenhamn

25 saker du inte visste om Jul på Tivoli

För 22 år sedan höll Tivoli julöppet för första gången. Här hittar du 24 andra saker som du förmodligen inte visste om Jul på Tivoli. 

Tiger på Zoo

Barnens favoriter i Köpenhamn

Köpenhamn är fullt av aktiviteter och attraktioner för hela familjen. Här kan du hitta inspiration till en familjedag i den danska huvudstaden!

Säsongen 2015 på Tivoli

Sommar: 1 april - 20 september

Halloween: 9 oktober - 1 november

Jul: 14 november - 3 januari 2016

Öppettider finns här

Priser på Tivoli i Köpenhamn