Family holidays
Family holidays

Semestra med barn i Danmark

På barnsemestern är det en god idé att sätta ambitionsnivån utifrån de allra minsta familjemedlemmarna. Fyll agendan med aktiviteter som barnen kan se fram emot och glöm inte att planera in rena vilodagar.

Barnsemester - med barnen i fokus

Danmark är ett mycket barnvänligt land. På många ställen erbjuds särskilda faciliteter för de allra minsta semestergästerna. Det gäller exempelvis på flera av landets museer. Vissa museer har inrättat speciella avdelningar för barn. Där kan de testa, pyssla och utmana sin kreativa förmåga. Allt medan de vuxna fördjupar sig i museets samlingar.

Många danska museer satsar också på att levandegöra historien genom att förmedla den genom olika former av skådespel – där du själv ofta får chansen att delta. Barn och ungdomar under 15 respektive 18 år går normalt in gratis på museer i Danmark. Var åldersgränsen går varierar mellan museerna.

Ett måste på barnsemestern är att besöka en temapark eller ett vetenskapscenter. Här bygger nämligen hela konceptet på att barnen ska kunna testa alla saker och att kunskap förmedlas på ett livfullt sätt. Dock är det inte bara barnen som underhålls och ställs inför utmaningar. Samma sak gäller för de vuxna.

Danskarna tänker även på de allra minsta barnen, då det finns skötbord nästan överallt – vid attraktioner, på matställen, i regionaltågen och i större affärer.

Lekplatser- ett gratisnöje

Att resa med barn behöver inte alltid vara dyrt. I Danmark finns många roliga och spännande offentliga lekplatser som är idealiska för en lunchpaus eller ett par timmars lek och aktivitet, helt på barnens villkor. Här finns också chansen att hitta härligt leksällskap och nya kamrater, vilket kanske är tanken om du reser med endast ett barn. Lekplatserna återfinns inte bara i städernas offentliga parker och trädgårdar, utan också ute på landsbygden. Naturstyrelsen har nämligen anlagt flera utmanande naturlekplatser i de statligt ägda skogarna.

Share this page

wadden sea

Familjesemester

Med mängder av upplevelser på korta avstånd från varandra är Danmark ett utmärkt resmål för familjesemestern! Ta med hela familjen och upptäck Danmarks härliga utbud.

Djursland, Danmark

Djursland - Jyllands familjeparadis