Fira nyår i Köpenhamn

Nyår i Köpenhamn

Nyårsafton i Danmark är precis som i Sverige en stor festdag som man gärna firar tillsammans med vänner. Vid 18-tiden samlas de flesta danskar framför tv:n för att höra Drottningens nyårstal och sedan börjar festen med god mat och dryck. Det är full fart ute på stan på nyårsafton så om du drömmer om att fira in det nya året med fest och färg så är Köpenhamn en väldigt bra plats att befinna sig på.

Nyårsfirande i Köpenhamn

Det är full fart i Köpenhamn på nyårsafton med många människor ute på stan. Många äter hemma för att gå ut och festa lite senare på kvällen, men många väljer också att äta ute så det är en bra idé att boka bord i god tid. Många restauranger har speciella nyårsmenyer, precis som många nattklubbar och musikklubbar erbjuder speciella nyårspaket med entré, fri bar samt champagne och "kransekage" på tolvslaget. Om du funderar på att åka till Köpenhamn på nyårsafton så ska du kolla in vår guide till nyårsarrangemang i Köpenhamn.

Vid tolvslaget är det tradition att samlas på Rådhusplatsen i Köpenhamn och höra rådhusklockorna slå in det nya året samt titta på fyrverkerierna. En annan populär samlingsplats är Dronning Louises Bro på Nørrebro.

Nyår Tivoli

Fira nyår på Tivoli

Tivoli har öppet på nyårsafton, mellan 11:00 och 00:30. Karusellerna har öppet till 21:30 medan handelsbodar, butiker och vissa restauranger stänger klockan 22:00. Övriga restauranger har öppet till 00:30. Många av restaurangerna på Tivoli har speciella nyårsmenyer. Vill du äta nyårsmiddagen på Tivoli så är det en bra idé att boka i god tid för det brukar vara populärt. Klockan 21:45 börjar Tivolis stora nyårsfyrverkeri. Här kan du läsa mer om programmet för nyårsafton och restaurangernas nyårsmenyer: tivoli.dk

Mellan den 31 december och den 3 januari har Tivoli fyrverkerifestival. Varje dag har ett eget tema där fyrverki-showen har designats av utländska specialister. 

Share this page

Nyttiga länkar

Besök Visitcopenhagen eller AOK för att hitta restauranger, nattklubbar, diskotek, cocktailbarer och andra uteställen i Köpenhamn som håller öppet på nyårsafton.

Sjöarna, Köoenhamn

Nyårsarrangemang i Köpenhamn

Köpenhamn har massor av olika nyårsrebjudanden. Här hittar du några av dem.