Nyår i Köpenhamn

Nyårsafton i Danmark är precis som i Sverige en stor festdag som man gärna firar tillsammans med vänner. Vid 18-tiden samlas de flesta danskar framför tv:n för att höra Drottningens nyårstal och sedan börjar festen med god mat och dryck. Det är full fart ute på stan på nyårsafton så om du drömmer om att fira in det nya året med fest och färg så är Köpenhamn en väldigt bra plats att befinna sig på.

Det är full fart i Köpenhamn på nyårsafton med många människor ute på stan. Många äter hemma för att gå ut och festa lite senare på kvällen, men många väljer också att äta ute så det är en bra idé att boka bord i god tid.

Många restauranger har speciella nyårsmenyer, precis som många nattklubbar och musikklubbar erbjuder speciella nyårspaket med entré, fri bar samt champagne och "kransekage" på tolvslaget. Om du funderar på att åka till Köpenhamn på nyårsafton så ska du kolla in vår guide till nyårsarrangemang I Köpenhamn.

På hemsidan www.aok.dk hittar du också restauranger, nattklubbar, diskotek, cocktailbarer och andra uteställen i Köpenhamn. Där kan du låta dig guidas av kommentarer från tidigare gäster.

Vid tolvslaget är det tradition att samlas på Rådhusplatsen i Köpenhamn och höra rådhusklockorna slå in det nya året samt titta på fyrverkerierna. En annan populär samlingsplats är Dronning Louises Bro på Nørrebro.

Fira nyår på Tivoli
Tivoli har öppet på nyårsafton, mellan 11:00 och 00:30. Karusellerna har öppet till 21:30 medan handelsbodar, butiker och vissa restauranger stänger klockan 22:00. Övriga restauranger har öppet till 00:30. Många av restaurangerna på Tivoli har speciella nyårsmenyer. Vill du äta nyårsmiddagen på Tivoli så är det en bra idé att boka i god tid för det brukar vara populärt. Klockan 21:45 börjar Tivolis stora nyårsfyrverkeri. Här kan du läsa mer om programmet för nyårsafton och restaurangernas nyårsmenyer: tivoli.dk

Mellan den 31 december och den 3 januari har Tivoli fyrverkerifestival. Varje dag har ett eget tema där fyrverki-showen har designats av utländska specialister. 

Öppettider kring nyår
Affärer i Köpenhamn får ha öppet till kl. 15.00 den 31 december. Museum och andra sevärdheter är helt stängda eller stänger tidigt. Den 1 januari är en helgdag där samtliga butiker är stängda och många sevärdheter har stängt.

Fyrverkerier
Det är förbjudet att föra in fyrverkerier från andra länder till Danmark.

Här hittar du vår guide till nyårsarrangemang i Köpenhamn

Här kan du läsa mer om Köpenhamn

Här kan du läsa mer om restauranger och mat i Danmark

Share this page

Christmas in Denmark

Jul i Danmark

Hitta inspiration till julupplevelser i hela Danmark!

Underbara Köpenhamn

Upptäck Danmarks dejliga huvudstad. Här hittar du tips och inspiration inför Köpenhamnsresan!

Redaktionen tipsar - kultur i Köpenhamn

Njut av kultur i Köpenhamn i höst och vinter. Här har vi samlat några av redaktionens kulturfavoriter i Köpenhamn just nu.

Nyårsarrangemang i Köpenhamn

Fira in det nya året i Köpenhamn!

Prisvärda restauranger

Bra mat till bra priser! Här har vi listat de restauranger i Köpenhamn som tillldelats utmärkelsen Bib Gourmand.

Michelinrestauranger i Danmark 2014

Danmarks Michelin-restauranger 2017

Årets Michelinstjärnor har delats ut och Danmark har fått fler stjärnor än någonsin tidigare. Här hittar du alla restauranger som belönats med Michelinstjärnor.

Stammershalle Badhotell Danmark

Övernattning i Danmark

Hitta ett alternativ som passar dig.