Nyår i Köpenhamn

Nyårsafton i Danmark är precis som i Sverige en stor festdag som man gärna firar tillsammans med vänner. Vid 18-tiden samlas de flesta danskar framför tv:n för att höra Drottningens nyårstal och sedan börjar festen med god mat och dryck. Det är full fart ute på stan på nyårsafton så om du drömmer om att fira in det nya året med fest och färg så är Köpenhamn en väldigt bra plats att befinna sig på.

Det är full fart i Köpenhamn på nyårsafton med många människor ute på stan. Många äter hemma för att gå ut och festa lite senare på kvällen, men många väljer också att äta ute så det är en bra idé att boka bord i god tid.

Många restauranger har speciella nyårsmenyer, precis som många nattklubbar och musikklubbar erbjuder speciella nyårspaket med entré, fri bar samt champagne och "kransekage" på tolvslaget. På hemsidan www.aok.dk hittar du restauranger, nattklubbar, diskotek, cocktailbarer och andra uteställen i Köpenhamn. Där kan du också låta dig guidas av kommentarer från tidigare gäster.

Vid tolvslaget är det tradition att samlas på Rådhusplatsen i Köpenhamn och höra rådhusklockorna slå in det nya året samt titta på fyrverkerierna. En annan populär samlingsplats är Dronning Louises Bro på Nørrebro.

Fira nyår på Tivoli
För första gången någonsin har Tivoli öppet på nyårsafton. Alla attraktionerna är öppna till kl. 21.30 och kl. 22.00 stänger bodar, affärer och en del restauranger. Vissa restauranger håller dock öppet till kl. 00.30. På Tivolis hemsida kan du läsa mer om Nyår på Tivoli och se vilka restauranger som har öppet.

Den 26 - 30 december är det Fyrverkerifestival på Tivoli. Varje dag har sitt eget nordiska tema som har utgångspunkt i varje lands flagga.

Öppettider kring nyår
Affärer i Köpenhamn får ha öppet till kl. 15.00 den 31 december. Museum och andra sevärdheter är helt stängda eller stänger tidigt. Den 1 januari är en helgdag där samtliga butiker är stängda och många sevärdheter har stängt.

Fyrverkerier
Det är förbjudet att föra in fyrverkerier från andra länder till Danmark.

Här kan du läsa mer om Köpenhamn

Här kan du läsa mer om restauranger och mat i Danmark

Share this page

Köpenhamn

VisitCopenhagen

AltOmKøbenhavn (aok.dk)

Tivoli