Kopenhamn

Nyår i Köpenhamn

Fira in det nya året i Köpenhamn, här finns massor att göra! Nyårsafton är en stor festdag i Danmark som ofta firas tillsammans med vänner. Det är en tradition att samlas framför tv:n kl 18 på nyårsafton för att höra drottningens nyårstal och sedan sparka igång festen. Köpenhamn är en utmärkt plats att fira in det nya året med fest på en nattklubb eller med ett nyårspaket med hotell och middag på restaurang – och fyrverkerier på Tivoli vid 12-slaget.

Nyårsfirande i Köpenhamn

Det är full fart i Köpenhamn på nyårsafton med många människor ute på stan. Många äter hemma för att gå ut och festa lite senare på kvällen, men det är även vanligt att äta ute så det är en bra idé att boka bord på restaurangen i god tid. Många restauranger har speciella nyårsmenyer, precis som många nattklubbar och musikklubbar erbjuder speciella nyårspaket med entré, fri bar samt champagne och den traditionella "kransekagen" på tolvslaget. Om du funderar på att åka till Köpenhamn på nyårsafton så ska du kolla in vår guide till nyårsarrangemang i Köpenhamn.

Vid tolvslaget är det tradition att samlas på Rådhusplatsen i Köpenhamn och höra rådhusklockorna slå in det nya året samt titta på fyrverkerierna. En annan populär samlingsplats är Dronning Louises Bro på Nørrebro.

Nyår Tivoli

Fira nyår på Tivoli

Tivoli har öppet på nyårsafton, mellan 11:00 och 00:30. Karusellerna har öppet till 21:30 medan handelsbodar, butiker och vissa restauranger stänger klockan 22:00. Övriga restauranger har öppet till 00:30. Många av restaurangerna på Tivoli har speciella nyårsmenyer. Vill du äta nyårsmiddagen på Tivoli så är det en bra idé att boka i god tid för det brukar vara populärt. Klockan 23:00 börjar Tivolis stora nyårsfyrverkeri. Läs mer om nyår på Tivoli här.

Share this page

Nyttiga länkar

Besök Visitcopenhagen eller AOK för att hitta restauranger, nattklubbar, diskotek, cocktailbarer och andra uteställen i Köpenhamn som håller öppet på nyårsafton.