Västsjälland

Västsjälland utgör en grön bit på Danmarks största ö, Själland. Här möter du flera olika landskapsformer; från de kuperade områdena i Odsherred och Sejerø Bugts vackra stränder i norr, via den vidsträckta Lammefjorden och Åmosens bördiga jord i öster, till de stora Sorø-skogarna i söder och Stora Bältkustens stränder och sanddyner i väster.

Det finns många gamla, pittoreska handels- och kuststäder på Västsjälland, varav ett par ligger längst in i vackra vikar. Dessutom finns här en mångfald av mindre byar.

 

Välkommen till Västsjälland

Västsjälland är känt för sin långa kustlinje. Vid Stora Bält finns mängder av fina och barnvännliga stränder med lågt vatten, och i Sejerø Bugt och längs Kattegatt hittar du några av Själlands bästa stränder med fin vit sand och häftiga sanddyner. 

Västsjälland

Det goda livet på Själlands västkust

Här är din guide till fyra härliga dagar på Västsjälland!

Konst, kultur och historia

Beskåda stora konstnärers samlingar - med inspiration från regionen -  och känn historiens vinglag vid de gamla vikingaborgarna.

Naturpärlor på Västsjälland

Vacker natur väntar på Västsjälland. Här hittar du allt ifrån sanddyner till sjöar och djupa skogar. 

Røsnæs Fyr, Västra Själland Danmark

Naturupplevelser på Västsjälland

Njut av storslagna utsikter, utforska kuperade landskap och res bakåt i tiden vid gamla gravhögar och andra rester från det förflutna.

Korta fakta

Största stad: Slagelse
Närmaste flygplats: Kastrup/Köpenhamn
Avstånd från Köpenhamn till:
- Slagelse (96 km)
- Holbæk (66 km)
- Kalundborg (102 km)