Inspiration, tips och guider till din resa

Östjylland

Inspiration, tips och guider till din resa

Östjylland

Östjylland kan erbjuda en underbar kombination av bördiga landskap, skog, vita stränder och levande städer. Det gröna böljande landskapet formades av glaciärer under den senaste istiden. Smältvattnet från isarna bildade dalar, raviner och fjordar och när isen drog sig tillbaka för cirka 14 000 år sedan lämnade den efter sig ett vackert och kuperat moränlandskap. Om du väljer att resa hit kommer du att upptäcka att östra Jylland är lättillgängligt och fullt av varierande naturupplevelser. Det är även här du kan besöka Danmarks näst största stad – dynamiska Århus.

 
 

Djursland - Nära till allt för familjen

Familjevänliga stränder, vacker natur och roliga aktiviteter väntar på Djursland.

Djur sommarland

Djurs Sommerland - utsett till Nordens bästa 2016

Ta med familjen och upptäck varför Djurs Sommerland har röstats fram som det bästa sommarlandet i Norden tre år i rad av läsarna på Barnsemester.se

Aarhus

Gourmet- och kulturstaden Aarhus

2016 korades Aarhus ut av Lonely Planet som 2016 must-see i Europa. Läs mer om varför Aarhus är den nya semesterstaden i Danmark och Europa. 

Hippa Aarhus

NY Times har placerat Aarhus på sin lista över 52 platser att besöka 2016 och Lonely Planet har placerat staden som tvåa på listan "Best in Europe" 2016.

Mols Bjerge National Park

Nationalparken Mols Bjerge

Naturen i nationalparken Mols Bjerge tillhör Danmarks mest robusta och varierade med många sällsynta djur- och växtarter.

Anholt

Öar i Kattegatt

Upplev Danmarks egen öken på isolerade Anholt eller de dramatiska glaciärlandskapen på Samsø.