Nordjylland

Nordjylland är en region som på många sätt omgärdas och präglas av havet – i väster av Nordsjön, i öster av Kattegatt och genom regionen skär Limfjorden. Tack vare detta kan du uppleva ett speciellt och säreget ljus i den här delen av landet, som dessutom kallar sig för Ljusets land.

Landskapet, som består av vita stränder, breda sanddyner, väldiga sandklitter, ljungklädda kullar och skogar, är vackert och kargt. Den ihärdiga västanvinden är en starkt bidragande orsak till att de flesta träden på Nordjylland är vända åt samma håll, nämligen åt öster. Limfjordslandet är mindre dramatiskt med kuperad och frodig terräng samt mindre sund, vikar och bukter.    

I Nordjyllands natur

Naturupplevelserna duggar tätt i Nordjylland. Upplev de mäktiga sanddynerna i Råbjerg Mile, stå med en fot i varje hav uppe på Grenen eller beskåda fyren i Rubjerg Knude som snart rasar ner i havet. 

Badhotell och skönt strandliv på Nordjylland

Badhotell, vacker natur och hänförande konst är tre riktgt bra anleningar till att planera in en Nordjyllandsresa.

Nordjylland för hela familjen i vått och torrt

Nordjylland är en familjevänlig region med mänger av spännande upplevelser för hela familjen. 

Stadens puls

Kombinera upplevelser i Nordjyllands vackra natur med storstadspuls i Aalborg eller ett besök i någon av de mindre städerna. Spännande kultur och god mat väntar.

Aalborg, Danmark

Aalborg - Den lilla staden med stora upplevelser

Besök det nya Musikkens Hus, gör ett fynd bland de pittoreska smågatorna eller ta en kaffe på Penny Lane. Här är din guide till Aalborg!

Välkommen till Nordjylland

Det finns många goda anledningar att besöka Nordjylland, oavsett om du gillar stränder, kultur, god mat eller vacker natur. Låt dig inspireras!

Glada dagar på Fårup Sommerland

Fårup Sommerland är ett säkert kort för alla barnfamilljer. Varför inte checka in på det helt nya Hotel Fårup som ligger i sommarlandet?

Korta fakta

Största stad: Aalborg
Invånare i Aalborg: 192,000
Närmaste flygplats: Aalborg
Internationella färjehamnar:
Frederikshavn (Sverige, Norge)
Hirsthals (Norge)
Hanstholm (Norge, Färöarna, Island)
Avstånd från Köpenhamn:
Aalborg (414km), Skagen (517km),
Løkken (465km)