Nordjylland - Hvergang!

Nordjylland

Norra Jylland är en ö uppe på toppen av Danmark som skiljs från fastlandet av den enorma Limfjorden. I norr störtar klipporna dramatiskt ner i havet. Den här delen av Danmark präglas av ett speciellt ljus och har fler soltimmar än resten av landet. Landskapet är vackert men kargt med ändlösa vita stränder, sanddyner, klippor, ljungklädda kullar och skog. De vindpinade träden har nästan alla böjts åt öster och utgör en speciell syn. Du kan ta en paus från den ihärdiga vinden i Limfjordens mer skyddade sund och vikar.

Fårup Sommarland

Nordjylland för hela familjen

Släpp alla måsten för en avkopplande familjesemester på Nordjylland. Här kan ni kombinera lugn och ro med ett hav av roliga aktivieter som passar stora och små.

Cold Hawaii

Aktiv semester på Nordjylland

Med vacker och varierad natur och speciella vindförhållanden är Nordjylland som gjort för en aktiv semester. På land, till havs och i luften.

Lokken strand

Badhotell och skönt strandliv på Nordjylland

De charmiga och själfulla bahotellen är perfekta för avkoppling och harmoni. Njut av en skön semester på ett romantiskt badhotell med vackra stränder, god mat och ett rikt kulturliv.

Mat Nordjylland

Smaken av Nordjylland

Nordjylländska specialiteter baseras på lokala rätter och traditionella recept som ärvts ned genom generationer och smaksatts med nordjylländsk natur, kultur och historia.

Aalborg, Danmark

Aalborg - En liten stad med stora upplevelser

Aalborg är en liten storstad full av möjligheter och upplevelser för stora som små.

Gamla Skagen

Magiska Skagen

Njut av det goda livet i den lilla charmiga kustbyn Skagen som lockat turister med sitt säreget vackra ljus sedan 1800-talet.

Læsø (Läsö), Danmark

Läsö – Nordjylland pärla

Lämna vardagen på fastlandet och lev ö-liv på idylliska Läsö - 90 minuter med färjan från Frederikshavn ligger den lilla ö-pärlan med sin idylliska och fridfulla natur. 

Grenen

Gratisnöjen för hela familjen

Nordjylland erbjuder en uppsjö av gratisupplevelser som passar både stora och små. Här hittar du våra bästa tips!

Grenen, Skagen Danmark

Naturupplevelser i Nordjylland

Stå med fötterna i två hav samtidigt eller klättra upp på Danmarks största, vandrande sanddyn.

Kitesurfer Jammarbugten

Nationalparken Thy

Besök Nationalparken Thy, Danmarks största vildmark, med ett säreget landskap präglat av sanddyner, ljungheder och över 200 klara sjöar.