Fyn

Fyn är Danmarks näst största ö, belägen mitt i landet. Landskapet på ön är böljande och grönskande. Här finns många fruktträdgårdar, fält och hagar som omgärdas av gröna häckar. Öns landskap kännetecknas också av de många korsvirkeshusen med stråtak.

Alldeles precis söder om Fyn ligger Sydfynska öhavet med öar i alla storlekar och med vackra sund, bukter och vikar. Fyn förbinds med Själland via Stora Bältbron och med Jylland via Lilla Bältbron. I det Sydfynska öhavet står stora och små färjor samt flertalet broar för förbindelserna till omvärlden.

 

Fynska frestelser

Semestrar du på Fyn får du lite av allt! Här hittar du bra shopping och nattliv i Odense, charmerande och avslappnade byar, fina stränder och ett kuperat och böljande landskap prytt med många vackra korsvirkeshus. Här är cykelmöjligheterna mycket goda men även fiske- och seglingsentusiasterna har mycket att se fram emot på Fyn. 

Karta över Fyn

Video: Nordic Cookery Fyn

Konst, kultur och historia på Fyn

Upplev de Fynska målarna och deras verk och se landskapen som inspirerade konstnärerna. Gör ett besök på Brandts i Odense och titta på en utställning eller varför inte ta en tur till någon av de många herrgårdarna eller Egeskov Slot, ett av Europas finaste renässansslott

Naturen på Fyn

Fyns lummiga och böljande landskap passar utmärkt för strapatser i naturen. Följ gärna någon av de många vandrings- eller cykellederna.

Odense Fyn Danmark

Odense

Strosa längs kullerstensgatorna i H.C. Andersens födelsestad. Denna pittoreska pärla är faktiskt Danmarks tredje största stad!

Korta fakta

Areal: 2 984 km²
Största stad: Odense
Närmaste flygplats: Billund
Avstånd från Köpenhamn till:
- Odense (167 km)
- Svendborg (193 km)
- Kerteminde (153 km)