Fiska i Danmark

Danmark är ett riktigt paradis för dig som gillar att fiska på semestern. Oavsett var du befinner dig i Danmark är det aldrig långt till vattendrag, sjöar och hav. Den totala kuststräcka är hela 7300 km lång. Danmark erbjuder några av Europas bästa fiskevatten och faktum är att inget annat land har så stor variation av fiskarter i förhållande till sin geografiska yta som Danmark. I Skagerak simmar torskar på över 10 kilo, längs kusterna finns havsöring, i åarna hittar du lax och harr, och i sjöarna finns stridslysten regnbågsöring.

 

Fiskeparadis

Danmark är ett fiskeparadis med utmaningar som passar de flesta. Tag båten ut på Nordsjön eller njut av lugnet i en mild ström. Eller varför inte testa "put-and-take-sjöar" där du nästan kan vara säker på att få napp.

Nästan oavsett vilken typ av fiske du föredrar blir du knappast besviken över möjligheterna i Danmark. Här kan du läsa mer om de vanligaste fiskeformerna i Danmark.

Värt att veta

Det är viktigt att ha koll på de praktiska detaljerna innan fisketuren. Här kan du bland annat läsa om var du får fiska och hur du får tag på ett fiskekort.

Inspiration

Varför inte göra fiskesemestern till en familjeupplevelse? Häng med på en organiserad fisketur och njut av utsikten samtidigt som du fångar middagen. Här hittar du tips och inspiration för en lyckad fiskesemester.

Ta med barnen på en fisketur! Här hittar du tipsen som gör er gemensamma fisketur till en succé.

 

Ge dig ut på upptäcktsfärd och upplev några av den danska naturens riktiga höjdpunkter.

Share this page