Danska öar

Det finns många möjligheter att njuta av stillheten på en dansk ö. Med mer än 400 namngivna  danska öar, varav 72 är bebodda, finns det mycket att välja mellan. Danmark är med andra ord ett eldorado för fritidsseglare med många innanhav, lugna vikar och bukter som passar perfekt som ankringsplats vid öarna. Men även utan egen båt är det enkelt att besöka danska öar eftersom de flesta nås med färjor från fastlandet. I Danmark kan man också åka på äkta ö-hopp, närmare bestämt i det "Sydfynska" ö-havet. Till exempel mellan öarna Lyø och Avernakø eller mellan Drejø och Skarø.

Semester på en dansk ö

Drömmer du om en stilla semester på en dansk ö? Då ska du hoppa på en av Danmarks många små färjor och uppleva stillheten långt från storstadsbruset i Danmarks ö-hav. Med fler än 400 namngivna öar i Danmark finns det mycket att välja mellan.

Ø-ferie i Danmark, Anholt

Ö-semester i Danmark

Om du vill koppla av på semestern kan en ö-semester i Danmark verkligen rekommenderas. Öarna är små och rogivande och stressen långt borta. 

Upplevelser på danska öar

En semester på en dansk ö behöver inte bara innebära stillhet. Hela sommaren händer det mängder av olika saker på de danska öarna – och flera av öarna passar perfekt för en aktiv semester i Danmark.

Övernatta på en dansk ö

De flesta danska öar som har fast färjetrafik erbjuder också övernattning, ofta av enklare standard men charmen ligger på topp. Kommer du med egen båt finns det många lugna ankringsplatser att välja på om du inte vill övernatta i en hamn på en dansk ö.

Maritime events

Årets maritima evenemang

Danmark är en gammal sjöfarts- och fiskenation och det märks tydligt om man tittar på alla maritima evenemang på äger rum under året.

Segla i Danmark

Danmark är omgivet av hav och med en kustlinje på mer än 7000 km är seglingsmöjligheterna i Danmark nästan oändliga. Ta på en långtur till Danmarks östligaste punkt, Ertholmene i Östersjön, eller "ö-hoppa" i det "Sydfynske" öhavet.

Segling i Danmark

Sjöliv i Danmark

Till havs längs Danmarks vackra kuster!

Fler naturupplevelser

Det finns många möjligheter till en aktiv semester i den danska naturen. Här finns fler förslag med havet och naturen i fokus.

På cykel

Passa på att ta en cykeltur nästa gång du besöker Danmark. De fina cykelvägarna, den platta terrängen och den vackra naturen gör det till ett sant nöje!

Ferie i Danmark byder på store oplevelser i naturen - her Raabjerg Mile

Stora naturupplevelser i Danmark

Om du semestrar i Danmark är det aldrig långt till stora naturupplevelser.

Fiske i Danmark

Fiska i Danmark

Hitta ditt eget fiskeparadis i Danmark!