Brottet

Brottet

Glöm snabblösta mordfall. Brottet är ett kriminaldrama som med en välregisserad handling bygger upp en nagelbitande spänning. Vem är mördaren?

I Brottets fotspår

Under drygt 20 intensiva dagar river kommissarie Sarah Lund  upp mer än hon anat till dagens ljus bland Köpenhamns mörka gator. Följ jakten med Brottetguiden och tillhörande temakarta. Brasklapp: Förvänta dig inte samma mörker, ösregn och ond bråd död som är huvudingredienser i TV-serien.

Prisbelönad världssuccé

Brottet har kultförklarats på flera håll i världen, inte bara i Europa. Faktum är att TV-serien lockat tittare i 17 olika länder.

Den danska dramaserien har tilldelats BAFTA-priset, nominerats till en Emmy och fått en amerikansk spin-off.  Brottet har med sina framgångar även banat väg för andra danska TV-serier, såsom Borgen, Bron och Den som dräper.

Skådeplatsen Köpenhamn

Varför inte prova en annorlunda guidad tur i Danmarks dramatiska huvudstad? Den guidade turen, som inspirerats av Brottet, tar dig till platser ur succéserien - bland annat Rådhuset och Sarah Lunds lägenhet.

Share this page

Danska TV-serier och filmer

Hitta en ny dansk TV-serie att följa, läs mer om kända danska skådelspelare eller varför inte ta en guidad tur i TV-seriernas fotspår nästa gång du åker till Danmark?