Billiga semesterformer i Danmark

Billige ferieformer i Danmark
Semesterpriserna i Danmark påminner ganska mycket om priserna i Sverige men tack vare en stark svensk krona får vi nu mer Danmark för pengarna än på mycket länge. Med lite planering går det att hålla nere semesterkostnaderna, här följer ett antal förslag på billiga semesterformer.

Gratis semester på en ekologisk gård
Om du vill ha en gratis semester, social samvaro och samtidigt lära dig något om ekologist lantbruk så ska du kolla in "WWOOF" – Willing Workers On Organic Farms. Som en "woof´are" deltar du i det praktiska arbetet och får i gengäld gratis kost och logi. Idén med WWOOF är att sprida intresset för lantbruk och öka kunskaperna om produktion och ett miljövänligt levnadssätt. Men också att uppmärksamma initiativet som ett roligt och billigt sätt att resa. På WWOOF´s hemsida hittar du information och hur du hittar värdfamiljer i Danmark.

Som EU-medborgare kan man arbeta i Danmark i 3 månader utan uppehållstillstånd, men det är en bra idé att söka jobbet hemifrån så man är säker på att alla papper är i sin ordning. På www.seasonalwork.dk hittar du alla upplysningar du behöver.

Volontär på Roskilde Festivalen
Vill du arbeta på en plats med många internationella volontärer har du chansen på Roskilde Festivalen. Här kan du läsa mer om möjligheten för volontärarbete på Roskilde Festivalen men kom ihåg att du ska söka innan 1 maj.

Ö-läger
Att åka på ö-läger med familjen har blivit många danska familjers föredragna semester. Lägren ligger ofta på små öar utan vägar och trafik. Man bor i stora tält, lagar maten tillsammans i matlag och äter gemensamt kring lägerelden. Varje ö-läger har olika inriktning, det kan vara allt från att paddla havskajak, musik och dans till olika former av personlig utveckling. Det är inte gratis att åka på ö-läger men det är väldigt billigt. En veckas uppehälle inklusive kost och logi under sommaren 2013 kostar  1050 DKK för vuxna och 595 DKK  för barn upp till 14 år.
Läs mer om ö-lägerrörelsens hemsida

Plocka jordgubbar på semestern
Plocka jordgubbar på förmiddagen, få betalt för det, och njut av livet på eftermiddagen. Danmark är ett jordbruksland och EU-medborgare kan ta säsongsarbeten på landsbygden. När jordgubbarna börjar mogna i Danmark kommer unga människor från hela EU för att plocka bären. Man bor i tältläger på gårdarna och det är en enastående chans att träffa andra unga från andra länder. När jordgubbssäsongen är över finns det kanske andra grödor som är redo att plockas på samma gård eller på en gård i närheten.

Bo gratis i naturen
Med "fritältning" kan du övernatta gratis i en del av Naturstyrelsens skogar och samtidigt få en härlig naturupplevelse.
Läs mer om "fri teltning" i Naturstyrelsens skogar   

Billigt på aktiv ferie

Danmark har mycket att erbjuda för både cykel- och vandringsturister, och övernattar du längs med vägen på några av de nästan 1000 naturlägerplatser som finns kan du verkligen ha en billig semester.
Läs mer om cykelsemester i Danmark
Läs mer om fem klassiska vandringsleder i Danmark 

Läs mer om billig semester i Danmark

Share this page

Passa på att ta en cykeltur nästa gång du besöker Danmark. De fina cykelvägarna, den platta terrängen och den vackra naturen gör det till ett sant nöje!

Passa på att spela golf i Danmark i sommar! Här hittar du information, inspiration och tips.