Pay & Play-banor i Danmark

Golf i Danmark
Spela golf utan att vara medlem i en golfklubb - besök någon av Danmarks Pay & Play-banor.

Nästan hälften av Danmarks närmare 200 golfbanor erbjuder så kallad Pay & Play. Normalt sett krävs medlemskap i en golfklubb, som är certifierad av Dansk Golf Union, men det gäller alltså inte på Pay & Play-banorna. Med andra ord kan vem som helst spela på banan, oavsett tidigare kunskaper och färdigheter.

Om du vill testa din golftalang på en Play & Play-bana är det enda som behövs i stort sett ambition och bra skor. Givetvis måste du betala för att få spela. Avgiften, eller greenfee som det heter på golfspråk, ligger på omkring 100-180 DKK för vuxna och i regel hälften så mycket för barn (för 9 - 18 hål). För ett par hundra DKK kan du dessutom hyra en uppsättning golfklubbor. 

På Payandplay.dk kan du söka fram de flesta Pay & Play-banorna i Danmark. Via den regionindelade kartan kan du enkelt hitta en Pay & Play-bana i närheten av ditt semesteruppehåll.

En fördel för den oinvigde golfaren är att Pay & Play-banorna är kortare och mer tillgängliga än de golfbanor du ser på TV. Dessutom finns inga särskilda krav på ålder, alla får spela - gammal som ung. 

 

 

Share this page

Relevante links

Dansk Golf Union 

Golf.dk 

GolfOnline.dk 

GolfDk.dk (Dansk golf guide)

PayAndPlay.dk (Pay and Play portal)

AktivDanmark.dk