Feriecenter i Danmark

Feriecenter, Danmark
Ett feriecenter i Danmark är en perfekt mix av privatliv och gemensamma aktiviteter. Här kan ni ofta välja om ni vill laga er egen mat eller om ni vill gå på restaurang. De flesta feriehus erbjuder också aktiviteter för hela familjen.

Ett feriecenter i Danmark kan närmast ses som en kombination av ett hotell och ett semesterhus. Här har du ditt eget boende med alla nödvändiga bad- och köksfaciliteter samtidigt som du har en reception, restaurang och ofta en mängd aktiviteter till rådighet. Det är en perfekt semesterform för barnfamiljer eftersom det är lätt för barnen att hitta kompisar. De flesta feriecenter i Danmark ligger nära havet men det finns också feriecenter på natursköna platser inne i landet samt ett fåtal i städer. De flesta feriecenter i Danmark har öppet året runt.

Här hittar du feriecenter i hela Danmark

Priser på danska feriecenter
Du kan hyra ditt boende i en eller flera veckor, som regel från lördag till lördag, men det är också möjligt att boka en långweekend. Utanför högsäsong är det nästan alltid möjligt att boka boende mitt i veckorna. Priset beror på vilken säsong det är och längden på vistelsen. En semesterbostad med fyra sängplatser kostar i högsäsong omkring 6000 DKK.

Klassificering
De feriecenter som är medlemmar i branschorganisationen HORESTA är klassificerade enligt flera olika kriterier och tilldelas 0 till 5 stjärnor där 0 är enkel standard och 5 är det bästa av det bästa.

Här kan du läsa mer om hur danska feriecenter klassificeras

Share this page