Camping i Danmark

Campingplatser i Danmark

Camping är inte bara en form av övernattning, utan lika mycket en livsstil. Här kan du slappna av och sänka vardagens höga tempo och ta en trevlig pratstund med grannen medan barnen leker med sina nyfunna kamrater.

En av Europas bästa (camping)platser

Oavsett om du väljer att campa i tält, stuga, husbil eller husvagn är standarden på danska campingplatser utan tvekan av europeisk toppklass. De danska campingplatserna är generellt väldigt välskötta, har fräscha sanitära faciliteter och väl tilltaget utrymme för varje enskild campingtomt.

Jämfört med campingplatser i Sydeuropa är danska diton relativt små, vilket gör att såväl badplats som sanitära faciliteter finns inom kort promenadavstånd - och att barnen enkelt hittar till områdets lekplats på egen hand.

Med allas behov i åtanke

I Danmark finns det campingplatser för alla smaker. Det gäller oavsett om du föredrar en enklare eller en lyxigare form av camping, vill bo nära naturen eller nära en storstad, och så vidare.

Här tas hänsyn till allas behov - i synnerhet till barnens. Bollplaner, lekplatser, hopptorn, minigolf och swimmingpool är därför vanligt förekommande på danska campingplatser.

Likaså erbjuder många campingar mängder av aktiviteter för sina yngre gäster. Exempelvis drakflygning, fotbollsturneringar, skattjakter och guidade naturvandringar med pinnbrödsbakning.

Många danska campingar erbjuder också särskilda faciliteter för gäster med speciella behov. Det kan exempelvis handla om sportfiskare som behöver ha tillgång till en plats för att rensa och frysa in dagens fångst. Eller cyklister som behöver reparationsutrustning, någonstans att torka blöta kläder och en matplats i skydd från regn.

Campingrådet säkerställer kvaliteten

Majoriteten av de danska campingplatserna är medlemmar i Campingrådet, en samarbetsorganisation bestående av olika ägar- och konsumentorganisationer.

Campingrådet har till uppgift att godkänna, klassificera och löpande kontrollera de campingplatser som är anslutna till organisationen. Därmed garanterar Campingrådet också att campingplatserna lever upp till de klassificeringskrav som finns.

Läs mer om klassificering av danska campingplatser

Hyr tält, stuga eller husvagn

Om du är sugen på en campingsemester i Danmark, men saknar såväl tält som husvagn behöver du inte misströsta. På ett flertal danska campingplatser kan du hyra detta till ett rimligt pris.

Föredrar du däremot att sova i en riktig säng finns på många campingar även möjlighet att hyra en fin stuga. Stugorna passar alla smaker och plånböcker. Här finns allt från riktigt lyxiga alternativ – som nästan liknar små sommarhus – med dusch och toalett, till de mer sparsamt men samtidigt trevligt inredda stugorna.

Campingrådet har delat in stugorna i olika kategorier så att du enkelt kan hitta den typ av stuga som bäst matchar dina önskemål. Veckopriset för att hyra en stuga varierar från cirka 3000-7000 DKK, medan dagspriset ligger på ungefär 250-650 DKK.

Läs mer om campingstugor i Danmark 

Vintercamping

Omkring 200 campingplatser i Danmark har öppet även under vintermånaderna. Med en välisolerad husvagn, eller genom att hyra en mysig stuga, kan du därför utan problem åka på campingsemester i Danmark året runt.

Läs mer om vintercamping i Danmark

 Share this page