Bo i semesterhus i Danmark

Drömmer du om att hyra ett semesterhus i sommar? I Danmark är utbudet stort, det finns det nästan 40 000 hus att välja mellan. De flesta danska semesterhus ligger i natursköna områden, inte sällan i närheten av vatten. Här finns det med andra ord möjligheter för allt ifrån en badsemester med familjen till en lugn "du-och-jag" semester utanför högsäsongen.

Hyr ett semesterhus i Danmark 
Det finns nästan 40 000 semesterhus att välja mellan i Danmark. De flesta är privatägda men hyrs ut genom den lokala turistbyrån eller en stugförmedling. De flesta hus ligger i natursköna områden, ofta nära vatten. Eftersom husen är privatägda är de i regel personligt inredda. Ett genomsnittligt danskt semesterhus har vanligtvis 4 – 6 sängplatser men det finns också större hus, speciellt längs med Jyllands västkust, som har plats för upp till 12 övernattande personer. 

Semesterhusen i Danmark finns över hela landet men koncentrationen är störst på norra Jylland, längs med Jyllands västkusten, på Rømø och Fanø, på Djursland, östra Fyn, västra Själland, på Falster och på Bornholm.

Värt att veta 
Vanligtvis hyrs danska semesterhus ut veckovis med lördag som bytesdag, men utanför högsäsong brukar det vara möjligt att hyra hus för kortare perioder. Husen är fullt utrustade med köksutrustning, kuddar och täcken med mera. Men du ska själv ta med dig sängkläder, handdukar, kökshandduk och dylikt.

Kostnadsläge
Semesterhus standard:
Ett lite nyare, modernt inrett semesterhus med bad och toalett, varmt och kallt vatten, kyl samt två till tre sovrum med plats för 4 till 6 personer, kostar från cirka 3500 DKK för en vecka i högsäsong (beroende på läge).

Semesterhus med extra faciliteter:
Ett semesterhus i ett attraktivt område och/eller med faciliteter som diskmaskin, tvättmaskin, öppen spis eller braskamin, sovrum med 2 sängar, bad och toalett och ofta bastu, kostar från cirka 5000 DKK för en vecka i högsäsong.

Semesterhus lyx:
Ett nyare hus, ofta på 130-200 m2, med pool, jacuzzi, parabol och fyra till fem sovrum med plats för 10 till 12 personar kostar från cirka 11 500 DKK för en vecka i högsäsong.

Utanför högsäsong är priserna lägre för alla typer av hus. Notera att du förutom hyran av huset också ska betala för den el n iförbrukat. Och har du inte lust att slutstäda huset själv betalar du också för en slutrengöring.

Hyr ett semesterhus i Danmark
Sök efter semesterhus i hela Danmark

Hyr semesterhus i Nordjylland

Hyr semesterhus i Västjylland

Hyr semesterhus i Östjylland

Hyr semesterhus i Sydjylland

Hyr semesterhus på Fyn

Hyr semesterhus på Nordsjälland

Hyr semesterhus på Västsjälland

Hyr semesterhus på Sydsjälland, Lolland-Falster och Møn

Hyr semesterhus i Köpenhamnsområdet

Hyr semesterhus på Bornholm

Share this page