Bo billigt i Danmark

Bo billigt eller gratis i Danmark

Det finns flera olika möjligheter att bo billigt eller gratis i Danmark, så om du vill hålla semesterbudgeten nere ska du läsa den här artikeln där vi tipsar om billiga övernattningsmöjligheter.

Primitiva tältplatser / Övernattning i naturen
Även om camping är ett billigt sätt att övernatta på kan det bli ännu billigare. Om du gillar natur och nätter under bar himmel finns det mer än 1000 enkla tältplatser som ligger i skogen, på gårdar, vid högskolor och på andra spännande platser. På en stor del av dem finns möjligheten att övernatta i vindskydd så man behöver inte nödvändigtvis ta med sig tältet. På de flesta platser finns en eldstad och tillgång till toalett och vatten i närheten. En övernattning kostar max 25 DKK per person, på några platser är det helt gratis. Det är bara tillåtet att nyttja platserna om du kommer vandrande, cyklande, på häst eller via vattnet.
Här kan du läsa mer om övernattning i naturen

Bo gratis ute i naturen
Med "fri tältning" kan du övernatta gratis i en del av Naturstyrelsens skogar och samtidigt få en härlig naturupplevelse.
Läs mer om "fri teltning" i Naturstyrelsen skogar  

Bostadsbyte
Flytta in i ett riktigt hem någonstans i Danmark och låt en annan familj flytta in i ditt under tiden. Det blir allt mer populärt att ha semester genom att byta bostad, speciellt eftersom kostnaden för övernattning helt försvinner. Dessutom passar man varandras hem, vattnar blommor, klipper gräset och matar eventuella husdjur. Man lär sig också området väl eftersom man handlar, träffar grannar och andra i närheten. Innan semestern har man genom mail och telefonsamtal lärt känna familjen man byter hem med så att båda parter är förberedda på vad som väntar i det tillfälliga hemmet. Det finns förmedlingar för att byta bostad i mer än 50 länder. Det kostar en årsavgift till förmedlaren (cirka 600 DKK) men man betalar inget till den man byter bostad med.
Här kan du läsa mer om att byta bostad

Bo gratis som inneboende
Ett helt gratis sätt att övernatta på är att använda nätverket couchsurfing.com som ger nyfikna främlingar möjligheten att bo hos medlemmar i nätverket. Det är inget krav att man själv öppnar upp sitt hem för att använda tjänsten, men det är självklart att rekommendera.

Du kan läsa mer om hur det fungerar på www.couchsurfing.com.

Läs mer om billig semester i Danmark

Share this page

Stammershalle Badhotell Danmark

Övernattning i Danmark

Hitta ett alternativ som passar dig.

Sommarstuga, Danmark

Sommarstuga på danska

Tänd grillen på uteplatsen och luta dig tillbaka medan barnen leker i sanddynerna - njut på dansk vis i sommar i en dansk sommarstuga.