Picnic i det gröna
Picnic i det gröna

Ät billigt

Picknick i det gröna kan göras billigt och är dessutom en trevlig upplevelse. Men det finns också andra möjligheter att äta billigt i Danmark.

Picnic i det fria
Om du vill spara in på matbudgeten gör du bäst i att handla i de lokala matbutikerna. Om vädret tillåter är det härligt med en picnic i det gröna. Många museer, nöjespaker och attraktioner har speciella picnic-områden, ibland även takförsedda, där det är tillåtet att äta medhavd mat. Under sommarmånaderna är det värt att hålla utkik efter "självplock" där du till exempel kan plocka dina egna jordgubbar och betala för det du plockar. Det blir inte bara billigare än i butikerna, det är också en trevlig upplevelse om vädret är fint. Ett annat tips är att besöka hamnen för att köpa fisk och skaldjur direkt från båtarna, oftast får du ett bättre pris än hos fiskhandlare och butik. 

Ät billigt på restaurang
Om du hellre vill äta på restaurang kan du anmäla dig till en erbjudandesida som skickar ut aktuella restaurangerbjudanden via mejl. Det finns många olika aktörer som gör dettta, till exempel "TilbudIByen", "Downtown.dk", "SweatDeal", "Restaurant2night" med flera. De har ofta bra restaurangerbjudanden med upp till 50% rabatt.

Det kan också vara värt att hålla utkik efter lokala kulturhus som ofta erbjuder god och billig mat på en restaurang eller ett café. Ett annat alternativ är att besöka en klassisk dansk "pølsevogn".

I de två stadsguiderna AltOmKøbenhavn och AltOmAarhus kan du enkelt söka efter restauranger i olika prisklasser i respektive stad.  

Här kan du söka efter restauranger

Här hittar du VisitCopenhagens lista över tio prisvärda restauranger i Köpenhamn

Läs mer om billig semester i Danmark

      

Share this page

Langhoff og Juul

Restauranger och mat

Smørrebrød, dansk husmanskost eller kanske gastronomi i toppklass? Kom och smaka på Danmark!

Food Camp

Danska matfestivaler

Sök bland de många spännande och smakrika matfestivalerna i Danmark och hitta just din favorit.

CPH street food

Hitta rätt restaurang i Danmark

Här kan du hitta svaret på frågan: var ska vi äta ikväll? Sök efter restauranger i just det område som du ska besöka. 

Prisvärda restauranger

Bra mat till bra priser! Här har vi listat de restauranger i Köpenhamn som tillldelats utmärkelsen Bib Gourmand.