LEGOLAND

LEGOLAND, Billund, Danmark
LEGOLAND i Billund, Danmark, har varit ett måste för danska barnfamiljer i snart 45 år. LEGOLAND har den berömda leksaken LEGO som tema och den stora utomhusutställningen av hus, kända sevärdheter, tåg, båtar och annat byggt av legoklossar är fortfarande en favorit bland parkens många besökare. På LEGOLAND finns också mer än 55 stycken attraktioner för barn i alla åldrar. Missa inte heller att stanna några nätter på Hotel LEGOLAND eller campingen LEGOLAND Holiday Village.

Legoland

LEGOLAND i Danmark invigdes 1968 och är byggt av mer ä 60 miljoner legoklossar. På LEGOLAND går lek, kreativitet, fantasi och kunskap hand i hand. Idén till LEGOLAND uppstod i början 1960-talet när LEGO började bli känt runt om i världen och folk kom till Billund i Danmark för att se den nya danska exportsuccén på nära håll. De många besökarna var speciellt intresserade av den lilla utställningen av legomodeller som fabriken hade tagit fram för att visa vad klossarna och fantasin kunde skapa. Ägaren till LEGO Gruppen, Godtfred Kirk Christiansen såg en möjlighet i det stora intresset och började leka med tanken om att göra en park som både kunde vara ett lekland och en permanent utställning av LEGO modeller. 1968 blev hans tankar verklighet.

LEGOLAND har förnyats och förändrat sig flera gånger sedan öppningen 1968, sedan år 2000 har det kommit särskilt många nya attraktioner till parken. Men grundtanken med parken finns fortfarande, nämligen att förena den speciella kombinationen av lek och lärande med legoklossarna i centrum. Hjärtat i LEGOLAND är fortfarande Miniland som var grunden till allt, där barnen kan ta körkort i Trafikskolan  - precis som man har kunnat sedan start.

Årets nyheter på LEGOLAND

Årets nyhet på LEGOLAND i Danmark är en tur till de helt nya LEGO Legends of ChimaTM som är en värld full av spännande upplevelser som utmanar sinnena. Här finns 4D-film, världens första LEGO Chima-butik och mitt i allt finns berget Mount Cavora. Man kan gå på upptäcksfärd runt berget, i den vilda naturen med lejontempel, gorillor i trädkronorna och krokodiler i träsket. Det nya LEGO Chima-området är det första någonsin där den nyfikna besökaren kan uppleva Miniland "inifrån", för under hela berget går en tunnel där man tittar in i djurriket i 360 graders vinkel.

Attraktioner och upplevelser på LEGOLAND

Med LEGOLAND´s mer än 55 attraktioner finns det gott om underhållning för en hel dag eller mer, och alla attraktioner på LEGOLAND i Danmark, förutom Trafikskolan, är gratis när entrén till parken är betald. Under hela sommaren bjuder LEGOLAND också på familjeunderhållning i olika varianter. Det är dagligen 4D-shower i LEGO Studios, det är show på Borgen och flera gånger under säsongen är det också underhållning på den stora scenen. Besök "Westernafton", septemberkoncerter, halloween under vecka 42 eller "Familie Open Air" den 17 augusti som lockar några av Danmarks största musikartister.

Hotel LEGOLAND och camping

Hotel LEGOLAND är ett familjehotell med massor av temarum, spännande lekrum och upplevelser. Från Hotel LEGOLAND har gästerna direkt tillträde till LEGOLAND. Det finns också möjlighet att campa eller bo i stuga i närheten av LEGOLAND i Danmark. LEGOLAND Holiday Village är en modern campingplats och stugby. Här finns många faciliteter och aktiviteter, till exempel minigolf, minizoo och lekplats. Från campingen är nära till massor av underhållning, förutom LEGOLAND är det också bekvämt avstånd till Lalandia och Billund Bad.

Det händer på Legoland i Danmark 

Hitta hotell i Billund

Hitta semesterhus i närheten av Legoland och Billund

Share this page

Mer information om LEGOLAND

Adress: Nordmarksvej 9, 7190 Billund

Telefon: +45 7533 1333

Stora attraktioner nära LEGOLAND