Ridsemester i Danmark

Alternativa - och roliga - semesterformer

Det råder ingen tvekan om att det finns gott om valmöjligheter för en semester i Danmark, men alla är inte lämpliga med barn i resesällskapet. Därför har vi tagit fram förslag på semesterformer, som passar hela familjen.

Cykelsemester 

Danmark är verkligen perfekt för en cykelsemester tillsammans med barnen, eftersom avstånden är korta och landskapet flackt - bara några mindre sluttningar här och där. 

Att välja väg är ett riktigt lyxproblem, i Danmark finns nämligen mer än 12 000 kilometer skyltade cykelleder. De större städerna har välutvecklade cykelnätverk med särskilda cykelvägar, vilket gör att ni kan ta er fram säkert.

Cykelsemester är en rolig semesterform och det kan vara lätt att glömma bort den viktiga vilan. Vi vill därför lägga in en brasklapp om att ni planerar in vilodagar och därmed frigör tid för lek och stoj. Kanske kan det vara läge för ett besök på någon spännande attraktion

Cykelsemester i Danmark

Ridsemester 

Du behöver inte äga en egen häst för att åka på ridsemester i Danmark. Faktum är att du inte ens behöver ridkunskaper. Ett flertal arrangörer av ridsemestrar erbjuder skräddarsydda upplevelser där övernattning, halv- eller helpension och hästen  ingår i priset.

Vissa av dessa "ridcenter" är endast till för barn och ungdomar, men det finns givetvis också center där hela familjen är varmt välkommen. Kolla upp detta i förväg!

Ridsport är mycket populärt i Danmark och därför ligger också ridskolorna tätt på varandra. Här kan du hyra en häst eller ponny och rida ut i den vackra naturen - med eller utan ledsagare. Priserna varierar beroende på vilken typ av häst du hyr och om undervisning ingår i hyran eller ej.

Hitta hästuthyrare i Danmark

Prärievagnssemester

Om du inte själv vill sitta upp på hästryggen, men ändå vill låta familjen njuta av en hästinspirerad semester kan ni åka på en så kallad prärievagnssemester. Kortfattat innebär det att ni hyr en häst, som drar er "husvagn" i makligt tempo. Detta alternativ är alla tiders för barnfamiljer - och det kräver inga förkunskaper.

Prärievagnssemestrar erbjuds bland annat i Himmerland, på Samsø och på Sydfyn.

Kanotsemester 

Att glida ljudlöst med strömmen är pricken över i:et på en aktiv och samtidigt avkopplande semester - och barnen kommer garanterat att älska det! På en kanotsemester kan de små liven få utlopp för sina fantasier, oavsett om de innehåller vilda indianer, upptäcktsfärder i Afrikas inre eller björnjakt i Kanadas stora skogsområden. 

En kanotsemester är både en intensiv naturupplevelse och den perfekta avkopplingen från vardagens stress, då tempot är minst sagt avslaget.

Det finns ingen samlad förteckning med förslag på kanotturer. Ett gott råd är därför att kontakta några kanotuthyrare inom ett visst geografiskt område. De kan hjälpa er att hitta lämpliga turer och farvatten, som passar såväl er energi som era paddlingsfärdigheter.

Hitta båt- och kanotuthyrare i Danmark 

Bondgårdssemester 

Åk på bondgårdssemester och upplev livet på landet på nära håll. Väldigt skoj och väldigt barnvänligt!

På många bondgårdar får ni möjlighet att delta i gårdens olika aktiviteter och en sak är definitivt säker - ni kommer att komma nära gårdens alla djur.

Flertalet bondgårdar erbjuder både kvarts-, halv- och helpension.

Bondgårdssemester i Danmark

Tillbaka till forntiden

Drömmer ni om att leva som forntidsmänniskor på semestern? Då finns goda möjligheter att leva drömmen på flera av Danmarks temaparker.

Bege er exempelvis till Sagnlandet Lejre och tillbringa en helg - eller en vecka - i de rekonstruerade miljöerna. Att bidra till att levandegöra området är en spännande och lärorik upplevelse för hela familjen.

Läs mer om livet i Sagnlandet Lejre

Åk på ö-läger 

Söker ni social samvaro och vill åka på en semester med nästan 100-procentig garanti för att barnen hittar nya kompisar? Då är ö-läger ett utmärkt val! Ö-läger som företeelse finns dessutom inte i Sverige, så passa på att njuta av en upplevelse utöver det vanliga.

Ö-läger kan bäst sammanfattas i orden natur, människor, kamratskap, avslappning och massor av aktiviteter. 

På ett ö-läger är det deltagarna själva som får saker och ting att fungera. Ett läger förändrar sig därför från vecka till vecka, med andra ord varje gång ett "lag" åker och ett nytt kommer. Ofta utgår lägren från bestämda teman, till exempel folkmusik, dans eller hantverk. Men under vissa läger står inget annat än ren ock skär avslappning på schemat.

Ö-läger i Danmark

Share this page