Bakken

Besök världens äldsta nöjespark, Bakken – också kallad Dyrehavsbakken, som ligger i Klambenborg bara 15 km norr om Köpenhamn. Här hittar du fler attraktioner än på någon annan nöjespark i Norden.

Bakken 

Historien om Bakken, världens äldsta nöjespark, tar sin början i legenden om Kirsten Pihl och den hälsobringande källan i Dyrehaven. Sedan slutet av 1500-talet har folk vallfärdat dit. Även om kungen ägde Dyrehavnen slog gycklare och trakterare upp sina tält kring källan, speciellt under sommaren när många besökte den hälsobringane källan. 1756 blev det gratis att gå in i Dyrehaven och trots att läkarvetenskapen hade blivit bättre sökte sig folk fortfarande till källan men nu var mer för att det var en festlig plats. Källan finns fortfarande kvar (dock med vatten från ett vattenverk) och folk vallfärdar fortfarande till Bakken men idag är det bara ett fåtal som besöker källan. Nu är det Bakkens många attraktioner och traktörer som lockar.

Matador på Bakken

På Bakken kan ni nu promenera på gatorna i Korsbæk där den populära danska TV-serien Matador utspelades. Från inspelningens kulisser har Bakken nu byggt upp staden Korsbæk. Följ i fotspåren på Mads Skjern, Maude och alla de andra från Matador, dansa på Fru Violets Dansskola och ät lunch på Postgården eller i Lauras kök. Allt i den uppbyggda Matadorstaden är in i minsta detalj trogen serien och tidsperioden när Matador utspelade sig – Danmark på 1920 och 1930 talet.

Attraktioner på Bakken

Bakken har flera berg- och dalbanor, pariserhjul, fritt fall och många andra roliga och extrema upplevelser. Det finns faktiskt fler attraktioner på Bakken än i någon annan nöjespark i Norden. Dessutom finns det 8 spelhallar och 36 spel- och skjutbanor som gör Bakken till ett eldorado för den spelsugne.

Bakken och underhållning

Om du har lust att slappna av över en god måltid finns det mer än 50 restauranger, traktörer och bodar med fast food på Bakken. "Bakkens Hvile", där skrupelfria "sång- och dansflickor" har underhållit i 130 år, kan också vara platsen för en glad kväll på Bakken. Hela sommaren bjuder Bakken på många olika familjeevenemang. Musik, artister, Mester Jakel Teater, Pjerrot och mycket mer. Och självklart får du inte missa Tomtarnas Världskongress som varje år samlar tomtar från när och fjärran.

Bakkens placering

Nöjesparken Bakken är omgiven av Jägersborg Dyrehave, ett fantastiskt naturområde med gamla ekträd och ett enormt bestånd av frigående hjort. Området är perfekt för en trevlig picknick. Om du kommer till Bakken med S-tåget (pendeltåg) från Köpenhamn, kommer du att passera en del av skogen på väg till den gamla nöjesparken. Om du promenerar från stationen tar det 10-15 minuter men om du vill göra en storstilad entré kan du också ta häst och vagn som brukar finnas utanför stationen.

Läs mer om andra populära nöjes- och temaparker i Danmark

Share this page

Praktisk information om Bakken

Adress: Bakken, Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg 

Telefon: +45 3963 3544

Öppet: 26/3/2015 - 30/8/2015

Läs mer här

Årets nyhet på Bakken

I år kan ni upptäcka gatorna i Korsbæk från TV-serien Matador på Bakken.

Läs mer om Korsbæk här

Stora attraktioner i närheten av Bakken

På Köpenhamns Zoo kan du stifta bekantskap med isbjörnen Siku och på Knuthenborg Safaripark finns en afrikansk savann. Kom och upplev med egna ögon!

Missa inte Köpenhamns mest kända nöjespark, Tivoli!