Sorry if you notice any errors on this page - we're updating our design. Thanks for your patience!
Sverige

Danmark har sju sevärdheter som återfinns på UNESCO's världsarvslista, den prestigefylda listan som samlar världens mest enastående natur- och kulturmiljöer. De senaste två danska tillskotten är Christiansfeld och Parforcejaktlandskapen på Nordjylland. Här hittar du sevärdheterna som sätter guldkant på din nästa danmarksresa!

Image: 
Världsarv i Danmark
References: 
Product Tellus Id: 
862492
Override Teaser: 

1773 grundades Christiansfeld av herrnhutare och bosättningen är ett fint exempel på en by som planerats för att representera det protestantiska stadsidealet där kyrkan var stadens naturliga mittpunkt belägen på det centrala torget. Christiansfeld ligger i Kolding kommun på södra Jylland. Om du vill upptäcka fler av Danmarks världsarv kan du passa på att besöka Runstenarna i Jelling och/eller Nationalpark Vadehavet som båda ligger en knapp timmes bilresa från Christiansfeld.

Override Title: 
Christiansfeld
Product Tellus Id: 
1017390
Override Teaser: 

För 500 år sedan började danska kungligheter bedriva Parforcejakt på Nordsjälland. Jaktlandskapen Store Dyrehave, Gribskov och Jægersborg Hegn/Jægersborg Dyrehave är utmärkta exempel på hur skogslandskap planerades och anlades under barocken. Varför inte kombinera ett besök med ett annat närliggande världsarv, nämligen Kronborg Slott?

Override Title: 
Parforcejagtlandskabet på Nordsjälland
Override Teaser: 

Lägg till Kronborg Slot på listan över vad du bör se när du är i Danmark! Oavsett om du letar efter saker att göra nära Köpenhamn eller tar en tur till Nordsjälland så är Kronborg Slot väl värt ett besök. Slottet är ett av Danmarks mest berömda och förevigades av ingen mindre än Shakespeare under slutet av 1500-talet.

Product Tellus Id: 
619579
Override Teaser: 

Roskilde Domkyrka är en unik, vacker medeltidskyrka. Vikingakungen Harald Blåtand (död 985) och hans son Sven Tveskägg (död 1014), erövrare av England, är begravda här, likaså Drottning Margrethe I. Kyrkan är viloplats för nästan 40 av Danmarks kungar och drottningar.

Override Title: 
Roskilde Domkyrka – Viloplats för danska kungligheter
Product Tellus Id: 
608047
Override Teaser: 

Den pittoreska lilla staden Jelling besöks av mer än 150 000 turister årligen och inte helt utan orsak. I Jelling finns några av Europas bäst bevarade vikingamonument och sedan 1994 har runstenarna i Jelling funnits med på UNESCO´s världsarvslista.

Override Title: 
Runstenarna i Jelling
Product Tellus Id: 
701507
Override Teaser: 

De branta vita klipporna vid Stevns Klint är 65 miljoner år gamla och en enastående dokumentation av det dramatiska slutet på kritaperioden där många arter utrotades. Besök den gamla Højerup Kyrka som ligger på klippornas kant. Den byggdes av en sjöman som hade varit försvunnen på havet och som lovade att bygga en kyrka om han räddades.

Override Image: 
Override Title: 
Stevns Klint - 65 miljoner år gammalt
Product Tellus Id: 
632850
Override Teaser: 

Nationalpark Vadehavet är Danmarks största och nyaste nationalpark. Den är också med på UNESCO`s världsarvslista på grund av dess stora ekologiska betydelse som världens största obrutna system för tidvatten, sand och lerbankar. Här är fågelskådning oslagbart!

Override Title: 
Nationalpark Vadehavet
Area: 
Product type: 
Menu Connection: 
Use Booking URLs: