Gratis evenemang

Hela året, men speciellt under sommaren, kan du välja mellan otaliga gratis evenemang i Danmark. Här finns musikfestivaler med lokala och internationella namn på programmet, hamn- och stadsfester, marknader, hamnkulturfestivaler och mycket annat.

Musik 
Besök en av årets stadsfestivaler, till exempel Copenhagen Jazz Festival, Maribo Jazz Festival, Distortion eller Århus Festvecka och upplev musik på längden och tvären. Eller besök Tønder eller Skagen Festival och upplev spontan gatumusik blandat med officiella festivalprogram. Eller varför inte gå på Fredagsrock på Tivoli och lyssna på kända danska och internationella namn? Många koncerter är gratis men för att se Fredagsrock måste man betala entré på Tivoli. Med andra ord finns det många möjligheter till gratis musikupplevlerser i Danmark – inte minst under sommaren.

Om du gillar klassisk musik bättre kan du till exempel besöka Den Konglige Opera utomhus, helt gratis. Du kan också ta vägen förbi Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som bjuder på flera gratiskonserter hela sommaren. Besök också de lokala kyrkorna som ofta har musikalisk underhållning på programmet. Fråga gärna på den lokala turistbyrån.

Gratis film
Zulu Sommerbio är en trevlig möjlighet att se gratis film. Evenemanget äger rum varje år, i juli-augusti, med film under bar himmel i flera danska städer. Filmhuset ligger i centrala Köpenhamn där "Børnebiffen" visar gratis barnfilm under hela året.

Gå på teater för halva priset
AOK Latesale erbjuder teaterbiljetter till halva priset, till många av Köpenhamns teatrar. Biljetterna säljs från kl. 16 samma dag som föreställningen äger rum. Unga under 25 år kan köpa biljetter till halva priset till Det Kongelige Teater, men även andra kan få billiga och gratis upplevelser på Det Konglige Teater som året runt har en del gratis-arrangemang på programmet. Vill du gå på opera kan det också göras billigt – om du kan tänka dig att stå upp.

Fler gratis evenemang
Om du söker gratis underhållning kan det vara bra att titta efter sommarens många stads- eller hamnfester där musik och annan underhållning är en fast del av programmet. Det samma gäller också på många större marknader. Ett annat tips är att besöka en av årets kulturfestivaler där det bjuds på lite av varje.

Här kan du söka efter fler evenemang i hela Danmark   

Du hittar gratis upplevelser i hela landet genom att gå in på kulturkalendern Kultunaut och söka på "gratis" i sökfältet, eller i Köpenhamn genom att göra samma sak på www.aok.dk.

Läs mer om billig semester i Danmark

Share this page

Relaterade länkar