Praktisk information

Det finns möjlighet att spara pengar genom att använda de olika sightseeingkort som en del städer erbjuder. Korten erbjuder allt från gratis entré och rabatter, till gratis transport inom ett visst område.

Copenhagen Card

Kortet ger gratis och obegränsad transport med buss, metro och tåg i hela huvudstadsregionen (HUR-området), som inkluderar Nordsjälland, Roskilde och Køge. Kortet ger också gratis entré till ca 60 sevärdheter och attraktioner och rabatt på ca 20 kulturinrättningar. När man köper kortet får man med en guide över allt som ingår.

Kortet säljs på Köpenhamns turistbyrå, större järnvägsstationer, utvalda turistbyråer, informationen på Köpenhamns Flygplats och på de flesta hotell, vandrarhem och campingplatser i regionen.

Läs mer om Copenhagen Card.

AarhusCard

Kortet ger gratis entré till 20 attraktioner och aktiviteter, och erbjuder rabatterat pris på entrén till ARoS och Den Gamle By. Kortet ger också gratis transport med stadsbussar, gratis parkering på Skolebakken Car Park och rabatt på Stora Bältsbron.

Kortet säljs på VisitAarhus Velkomscenter, på stadens hotell, campingplatser, marinor, vandrarhem och på Aarhus Busstation.

Läs mer om AarhusCard.

AalborgCard

Kortet ger gratis entré till 13 attraktioner, gratis busstransport i Aalborg kommun, gratis parkering på Kennedy Arkaden och rabatt i en del av stadens butiker.

Kortet säljs på Nordjyllands Trafikselskabs busstationer, på en del övernattningsställen och attraktioner, på regionens turistbyråer och online på www.visitaa...
Läs mer om Aalborg Card.

Odense Oplevelsespas

Kortet ger gratis entré till de flesta av Odenses museer, 50 % rabatt på Odense Zoo och gratis busstransport i Odense Kommun.

Läs mer om Odense Oplevelsepas.

RibePas

Kortet ger 20 % rabatt på en del av sevärdheterna och aktiviteterna i Ribe, t ex Ribe Domkyrka, Ribe Kunstmuseum, Museet Ribes Vikinger, VikingeCentret, Vadehavscentret, Mandøbussen samt Safari Zoo Park. Dessutom erbjuds rabatt hos en del restauranger och aktiviteter.

Passet säljs på Ribe Turistbyrå
Läs mer om RibePasset.