Praktisk information

Det finns möjlighet att spara pengar genom att använda olika sightseeingkort som en del städer erbjuder. Korten innehåller allt från fri entré och rabatter, till fri transport inom ett visst område.

Copenhagen Card

Kortet ger obegränsad transport med buss, metro och tåg i hela huvudstadsregionen (HUR-området), som inkluderar Nordsjälland, Roskilde och Køge. Kortet ger också fri entré till cirka 75 sevärdheter och attraktioner och rabatt på cirka 20 kulturinrättningar. När man köper kortet får man med en guide över allt som ingår.

Kortet säljs på Köpenhamns turistbyrå, större järnvägsstationer, utvalda turistbyråer, informationen på Köpenhamns Flygplats och på de flesta hotell, vandrarhem och campingplatser i regionen.

Läs mer om Copenhagen Card.

AarhusCard

Kortet ger fri entré till cirka 20 attraktioner och aktiviteter, och erbjuder rabatterat pris på entrén till ARoS, Moesgaard Museum och Den Gamle By. Kortet ger också gratis transport med stadsbussar, gratis parkering på Skolebakken Car Park och rabatt på Stora Bältsbron.

Kortet säljs på VisitAarhus Velkomscenter, på stadens hotell, campingplatser, marinor, vandrarhem och på Aarhus Busstation.

Läs mer om AarhusCard.

PlusCard (Aalborg)

PlusCard ger 31 semesterfördelar i Aalborgområdet, antingen gratis eller med rabatt.

Här kan du läsa mer om priser och vad som ingår.

Odense Oplevelsespas

Kortet ger gratis entré till de flesta av Odenses museer, 50 % rabatt på Odense Zoo och gratis busstransport i Odense Kommun.

Läs mer om Odense Oplevelsepas.