Praktisk information

Det är enkelt att ta sig runt i Danmark utan bil och tack vare de korta avstånden tar du dig snabbt från den ena änden av landet till den andra.

Flyg

Det finns många dagliga förbindelser mellan Köpenhamn  och andra städer i Danmark. SAS flyger direkt till Aarhus, Aalborg och Billund. Norwegian flyger direkt till Aalborg, Billund och Karup. Danish Air Transport (DAT) flyger direkt till Bornholm.

Tåg

Det går fjärrtåg en gång i halvtimmen från Köpenhamn till bl a Odense och Aarhus, och en gång i timmen till Aalborg. Resan från Köpenhamn till Odense tar ca 1½ timme, till Aarhus ca 3 timmar och till Aalborg ca 4 timmar.

www.dsb.dk finns all information om tåg i Danmark och man kan också boka biljetter på sidan. Där finns aktuell trafikinformation och upplysningar om vilken service DSB kan erbjuda sina passagerare.

InterRail-pass

Om du är europeisk medborgare kan du skaffa InterRails Danmarkspass. Med passet kan du smidigt och billigt resa runt med tåg i Danmark, till exempelvis Köpenhamn, Aarhus och Odense. Om du vill resa vidare ut i Europa köper du ett vanligt InterRail-pass.

Långfärdsbussar

Om man föredrar att åka buss längre sträckor finns numera ett väl utbyggt och fungerande fjärrbussnät. Abildskou och RødBillet åker mellan Jylland och Själland.

Planera resan

Det är enkelt att planera sin resa i Danmark med hjälp av Rejseplanen som visar förslag på resvägar. Det går också att köpa biljetter till tåg och bussar i Danmark på sidan.

Läs mer om hur du tar dig till Danmark

Läs mer om hur du tar dig billigt runt i Danmark