Praktisk information

Att bo på bondgård är en mycket populär och väldigt barnvänlig semesterform. Det finns två varianter av bondgårdssemester, nämligen det som heter Bondgårdssemester och Semester på landet. På en Bondgårdssemester bor man på gården i en egen bostad eller i ett rum, och värden erbjuder ofta kvarts-, halv- eller helpension. På en Semester på landet bor man ofta helt självständigt i en lägenhet med eget kök och bad och har självhushåll. Det är också skillnad på gårdens aktivitet inom lantbruket. En gård som erbjuder Bondgårdsferie är i de allra flesta fall en aktiv gård, men så behöver det inte vara när det gäller Semester på landet. Om det är en aktiv gård, oavsett semesterformen, är man välkommen att ta del av de uppgifter där det är tillåtet (allt är inte tillåtet p g a säkerhet) – om man har lust.

Vad kostar det?

Bondgårdssemester kostar från DKK 400/natt för 2 personer i dubbelrum. Frukosten kostar ca DKK 50/person och dag och middag ca DKK 100. Semester på landet kostar i högsäsong ca DKK 3500 för en vecka i lägenhet med 4 sängplatser.

Många turistbyråer bokar också Bondgårdssemester och Semester på landet, likaså finns det några organisationer som förmedlar:

Landsforeningen for Landboturisme 

Landsforeningen for Økologisk Landboturisme 

App visar vägen till upplevelser på landet

Riksförbundet för landsbygdsturism har skapat en app som heter "VisitFarmen". Appen visar vägen till upplevelser och övernattningar. Läs mer om appen här.