Praktisk information

I Danmark finns omkring 500 campingplatser vilket gör att det finns gott om alternativ, oavsett vart ni vill åka. De danska campingplatserna ligger i några av Danmarks mest natursköna områden, två tredjedelar av campingplatserna ligger faktiskt så nära vattnet att du enkelt kan börja dagen med ett morgondopp. Trots det är det sällan långt till närmaste by eller stad om familjen vill göra lite shopping eller äta på resturang.

Majoriteten av de danska campingplatserna, cirka 460 av dem, är medlemmar av Campingrådet, som är en samarbetsorganisation för ägare och uthyrare. Campingrådet godkänner, klassificerar och kontrollerar löpande de campingplatser som är medlemmar i Campingrådet och säkerställer därmed att de lever upp till en lång rad definierade krav.

Standarden på danska campingplatser anslutna till Campingrådet är generellt väldigt hög. De har välskötta faciliteter och väl tilltaget utrymme för varje enskild campingplats. Även säkerheten kontrolleras. Campingplatser med tre eller fler stjärnor övervakas dygnet runt.

Utöver de campingsplatser som är medlemmar i Campingrådet finns ett antal mindre, ikke klassificerade, campingplatser, även kallade "Frie Campingpladser".

Läs mer om camping i Danmark

Sök efter campingplatser i Danmark

Se vilka campingplatser som är medlemmar i Campingrådet

Läs mer om "Frie Campingpladser"

Läs mer om campingpass