Övernattning

Danska badhotell har sin egen charm och rustika atmosfär. Här möts man av en avslappnad miljö där det är enkelt att ”bara vara”, att kunna koppla av och njuta av tillvaron. På ett badhotell kan man tillbringa timmar i en vilstol, småprata med de andra gästerna, ta sig ett dopp i havet, ta en promenad eller joggingtur längs med stranden, äta gott och njuta av de vackra omgivningarna. Med andra ord en perfekt inramning för avkoppling.

Läge

Danmarks 40 badhotell ligger spridda över hela landet. De flesta ligger dock på Nordjylland och längs den jylländska västkusten, där Ruths Hotel i Skagen och Svinkløv Badehotel vid Slettestrand hör till de legendariska. På södra Jylland ligger många av badhotellen ut mot Lillebælt och på Nordsjälland ligger de framför allt längs den norra kusten i de gamla semesterorterna Tisvildeleje, Gilleleje och Hornbæk. Det finns också en del badhotell på Bornholm.

En kulinarisk upplevelse

På många av badhotellen ingår någon form av pension. Det betyder att man äter någon eller alla måltider på hotellet. När dörrarna slås upp till matsalen har man i stort sett alltid något att se fram emot eftersom badhotellen ofta har bland de bästa kockarna i landet. 

Säsong och priser

Generellt sträcker sig säsongen från mitten av april till mitten av oktober, men många badhotell har öppet året om. Priserna varierar från hotell till hotell och det finns allt från det enkla, charmiga och robusta till super de luxe hotell med spa och wellness. Normalt ligger priserna för ett dubbelrum inkl. frukost på DKK 850 – 1500/natt. Många badhotell erbjuder både helg och veckolånga vistelser.

Bokning

Boka hotell i Danmark